ROC Nijmegen wint verkiezing 'Onderwijsteam van het jaar'

Van onze redactie
19 november 2019
Team Apothekersassistent van ROC Nijmegen is gisteren uitgeroepen tot Onderwijsteam van het Jaar 2019 voor het middelbaar beroepsonderwijs. Tijdens een spannende finale in Theater Orpheus in Apeldoorn, wisten zij meer dan 50 teams achter zich te laten en ontvingen uit handen van tv-presentator Jan Versteegh de trofee en bijbehorende oorkonde. De benoeming van het Onderwijsteam van het Jaar is een initiatief van de beroepsvereniging van MBO-opleiders, de AOb en de MBO Academie.
De opleiding Apothekersassistent heeft te maken met veel verschillende doelgroepen van verschillende leeftijden. Daarom is er een nieuw onderwijsconcept met meer maatwerk ontwikkeld. De jury roemde onder meer de manier waarop de docenten hun studenten coachen. Ook het samen met het bedrijfsleven én studenten ontwikkelen van onderwijs, viel bij de jury in goede aarde. De jury vond het verder een pluspunt dat het team niet bang is om fouten te maken om daar – als het gebeurt – weer van te leren.

‘Best team ever’

Het Team Apothekersassistent vroeg aan studenten in de aanloop naar de finale wat zij van het team vonden en waarom zij vonden dat het team zou moeten winnen. Een paar reacties:
‘The best team ever!’ Jullie zijn heel behulpzaam en jullie ondersteunen jullie studenten om hun best te doen en hun doelen te kunnen bereiken.'

Trots

ROC Nijmegen is supertrots op deze benoeming en op het team Apothekersassistent. ROC Nijmegen investeert in flexibel en uitdagend onderwijs en in een intensieve begeleiding van studenten. Deze prijs is in die zin een aanmoediging voor ALLE onderwijsteams van ROC Nijmegen om verder te gaan op het ingeslagen pad.


Dit bericht delen:

Advertenties