Sinterklaas verblijft weer in Mariënburgkapel

Van onze redactie
20 november 2019
De komende 2 weken verblijft Sinterklaas weer in Het Huis van Sinterklaas in de Mariënburgkapel. Tot aan Pakjesavond kunnen kinderen én volwassenen, Sinterklaas iedere woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur in zijn Huis bezoeken.
Het Huis van Sinterklaas wordt vanmiddag om 13.00 uur officieel geopend. Tijdens de openingstijden van Het Huis kunnen de kinderen Sinterklaas hier bezoeken en daarnaast kunnen zij deelnemen aan verschillende (gratis) activiteiten in het centrum van Nijmegen.

Activiteiten

In de Marikenstraat kunnen de kinderen hun liefste wens achterlaten op de grote wensmuur in de Wensenwinkel. De winkeliers van de Marikenstraat zorgen ervoor dat enkele wensen ook daadwerkelijk vervuld worden.  

Bij ’t Hoogstraatje hebben kinderen de mogelijkheid om een pannenkoek zo mooi mogelijk te versieren met behulp van vormpjes, poedersuiker en nog veel meer lekkers.

In de Hertogstraat gaan de bezoekertjes op zoek naar chocoladeletters tijdens de Pieten Letter-zoek-actie.

In de nieuwe vestiging van speelgoedwinkel De Regenboog aan de Hertogstraat hebben kinderen de mogelijkheid om samen met de Pieten hun kleurplaat in het boekje in te kleuren.

De bibliotheek organiseert het raadsel van het verloren woord. Het raadsel is alleen op te lossen door mee te doen aan een speurtocht in de Bibliotheek De Mariënburg.

Onderweg naar alle locaties moeten kinderen ook goed opletten. De Sint wil namelijk weten hoeveel mijters je telt op de looproute.

Pietenboekje

Voor alle opdrachten verdienen de kinderen een stempel in hun pietenboekje. De pietenboekjes zijn uitgedeeld tijdens de intocht van Sinterklaas afgelopen zaterdag en tevens verkrijgbaar bij vele winkels in de binnenstad van Nijmegen. Na het lopen van de hele route laten de kinderen trots hun pietenboekje ondertekenen door de Sint in Het Huis van Sinterklaas. Natuurlijk is er ook ruimte en tijd om op de foto te gaan met de Sint of hem je grootste wensen te vertellen.

Meer informatie over Het Huis van Sinterklaas en alle bijbehorende activiteiten is te vinden op de site van Het Huis van Sinterklaas in Nijmegen.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties