Feestelijke opening vernieuwde Bibliotheek Muntweg

Van onze redactie
18 november 2019
Op maandag 2 december opent wethouder Noël Vergunst de vernieuwde bibliotheek aan de Muntweg. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom voor een hapje en een drankje. Ook is er een workshop Virtual Reality en een voorleesactiviteit voor jonge kinderen.
De bibliotheek aan de Muntweg was ruim vijf weken dicht vanwege een grondige verbouwing. De opgeknapte bibliotheek heeft een huiselijke uitstraling met comfortabele fauteuils, een koffiehoek en een grote leestafel. De jeugdafdeling is ook flink opgeknapt. De binnen- en buitenkant hebben een likje verf gekregen en de tuin is aangepakt.

Programma

Op 2 december kan vanaf 13.30 uur jong en oud experimenteren met VR-brillen. Hiermee kan in een virtuele wereld een ritje in een achtbaan gemaakt worden of een rustgevend koraalrif bekeken worden. Met de VR-bril op is deze ervaring levensecht. Ook leest voorlezer Cilia verhalen voor aan jonge kinderen. Om 14.00 uur verricht Noël Vergunst, wethouder van cultuur, de officiële opening samen met Bert Hogemans, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Gelderland Zuid. De workshop Virtual Reality en de voorleesactiviteit duren tot 15.30 uur.

Op woensdagen eerder open

Vanaf maandag 25 november is de vernieuwde bibliotheek aan de Muntweg al in bedrijf. Vanaf 27 november is deze bibliotheek elke woensdag om 11.00 uur geopend in plaats van 14.00 uur. Op de andere weekdagen zijn de deuren als vanouds geopend van 14.00 tot 18.00 uur. In het weekend is de bibliotheek op zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur.

Meer weten over wat er de komende maanden allemaal te zien en te beleven is in de bibliotheek? Kijk op de website van de bibliotheek voor het hele programma.


Dit bericht delen:

Advertenties