Ton van Lieshout ontvangt Koninklijke onderscheiding

Van onze redactie
17 november 2019
Ton van Lieshout ontving vanavond uit handen van burgemeester Bruls een Koninklijke onderscheiding voor de door hem geleverde bijdragen, met name aan de Stichting Zevenheuvelenloop. Hij ontving de onderscheiding tijdens de afterparty voor medewerkers en vrijwilligers van de Stichting Zevenheuvelenloop in concertgebouw De Vereeniging.
Vanaf de oprichting van de stichting Zevenheuvelenloop in 1984 is Ton van Lieshout (65) betrokken bij de stichting van de NN Zevenheuvelenloop. Eerst als penningmeester en vanaf 2009 als voorzitter. Maar hij vervulde en vervult nog steeds veel meer taken: in de beginjaren coördinator van het parcours, betrokken bij de veiligheid van lopers, organisatoren en vrijwilligers op en rond het parcours.

De hardloopevenementen van de stichting zijn inmiddels uitgebreid met de Marikenloop, de Zevenheuvelennacht, de Stevensloop, de Mini Stevensloop voor Nijmeegse basisschoolkinderen en in 2019 met de Stadscross, die onder andere door de St. Stevenskerk en de Bastei gaat. En vandaag werd voor de 1e keer het NK kampioenschap Running Blind georganiseerd. Lopers met een visuele beperking worden hierbij begeleid door een buddy.

Meer functies

Van Lieshout is al een aantal jaren voorzitter van de stichting ter bevordering van de Antroposofische Geneeskunst Nijmegen en van de Vereniging van Ondernemers in het centrum voor Integratieve Geneeskunst Hypericon. Als vrijwilliger en voorzitter bij Colourful City Nijmegen was hij nauw betrokken bij de visieontwikkeling en strategiebepaling van deze organisatie. Colourful City Nijmegen is belangrijk voor het inter-culturele leven in Nijmegen, diverse bevolkingsgroepen uit de stad worden hier met stedelijke cultuurprojecten bij elkaar gebracht om samen te werken.

In het verlengde hiervan ligt ook zijn bestuurslidmaatschap bij bureau Wijland waar hij ook betrokken is bij de visieontwikkeling van het duurzaamheidsprogramma Kleurrijk Groen. Ook hier worden mensen met diverse culturele en/of economische achtergronden, religie, leeftijd, sekse en seksualiteit betrokken bij duurzaamheid. Sinds 2018 is Van Lieshout voorzitter van de stichting Green Challenges Nijmegen. Deze stichting is samen met duizenden inwoners van Nijmegen aan de slag gegaan met ‘green challenges’ zoals bijvoorbeeld Steenbreek.


Dit bericht delen:

Advertenties