Sinterklaas en zijn pieten hartelijk ontvangen op Waalkade

Van onze redactie
16 november 2019
Vanmiddag vond de jaarlijkse intocht van Sinterklaas en zijn pieten plaats. Nu de herinrichting van de Waalkade nagenoeg is voltooid, kon de intocht als vanouds plaatsvinden op het evenemententerrein ter hoogte van het casino.
Burgemeester Bruls onthaalde Sinterklaas met zijn 150 pieten om 13.00 uur waarna het een groot feest werd. Er werden volop Sinterklaasliedjes gezongen door de uitgelaten kinderen en volwassenen en Sinterklaas kon al meerdere tekeningen in ontvangst nemen. De pieten waren in een feestelijke en vreugdevolle stemming. Ze dansten en lachten met de kinderen en deelden honderden pepernoten uit. Na een kort programma gepresenteerd door Praatjespiet, besteeg Sinterklaas zijn nieuwe schimmel ‘Ozosnel’ en begon onder muzikale begeleiding van Jeugddrumfanfare De Stefaantjes, de feestelijke optocht door de binnenstad.

De route van de optocht liep als vanouds via de Voerweg, Burchtstraat en Marikenstraat en eindigde rond 15.00 uur op de Grote Markt. Vanaf het bordes van de Waag sprak Sinterklaas alle kinderen toe en sloot af met de verlossende woorden ‘Alle kinderen mogen de schoen zetten!’.

Bekijk op onze Facebookpagina het fotoverslag.

Dit bericht delen:

Advertenties