Pierre Guelen gekozen tot Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2019

Van onze redactie
16 november 2019
Gisteravond werd tijdens de elfde editie van de Verkiezing van de Nijmeegs Ondernemer van het Jaar Pierre Guelen van Planon BV uitgeroepen tot de Nijmeegse Ondernemer van het Jaar 2019. Daaraan voorafgaand werd de Traianus Award uitgereikt aan Tim Ruijling, initiatiefnemer van de Sunset March en won Ludo Jacobs met zijn bedrijf Studentvoorstudent de pitchprijs. De feestelijkheden werden afgewisseld met de vijf gangen van een heerlijk diner in de Vereeniging.
Pierre mocht de award in ontvangst nemen uit handen van wethouder economische zaken Monique Esselbrugge. De jury was vol lof over de grote focus op innovatie én op de medewerkers. Pierre stimuleert gelijkheid tussen alle niveaus medewerkers en weet mensen aan zich te binden. Planon is daarnaast één van de meest innovatieve bedrijven die Nijmegen kent en draagt absoluut bij aan het imago van onze kennisintensieve stad. 

Waardige finalisten

Naast Pierre Guelen waren Jan Diebels van Dedicated BV en Marije van der Valk van Hotel Nijmegen-Lent eveneens genomineerd voor de titel Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2019. Beide ondernemers steken ook met kop en schouders boven het maaiveld uit en verdienen alle respect.
Jan Diebels is een retailer pur sang en een sparringpartner voor menig ondernemer, overheid en onderwijs. Hij is uiterst bevlogen, ‘dedicated’ dus, wat zich uit in de toewijding aan zijn medewerkers, van wie er drie al 12,5 jaar bij hem werken. Ook uitzonderlijk voor de modebranche: hij is al ruim 19 jaar winstgevend. Met zijn speciale Nijmegen T-shirts zet hij de stad op de kaart.
Marije van der Valk biedt naast een hotel- en congresaccommodatie ook een ontmoetingsplek voor omwonenden en stadsgenoten. Ze steunt meerdere lokale en regionale initiatieven, goede doelen en biedt opleidingsplaatsen aan leerlingen van scholen in de omgeving. De generatie-overschrijdende duurzame visie en oprechte betrokkenheid bij alle 120 medewerkers zorgen ervoor dat Hotel Nijmegen-Lent al sinds de opening in de top 3 van beste hotels van Nederland staat.

5 jaar Sunset March verdient Traianus Award

De Traianus Award werd voor de tweede keer uitgereikt in deze hoedanigheid. De prijs is bedoeld voor bedrijven en initiatieven die nooit aan de criteria van de Nijmeegse Ondernemer van het Jaar zullen voldoen, maar absoluut deze onderscheiding verdienen. Omdat ze op de een of andere manier iets bijzonders gepresteerd hebben of iets uitzonderlijks betekend hebben voor Nijmegen. Evelien Lops, secretaris van de organiserende stichting, reikte de award uit aan Tim Ruijling van de Sunset March. 

De Sunset March is sinds 19 oktober 2014 een dagelijks eerbetoon aan de veteranen en militairen, die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Bij de ‘Waalcrossing’ tijdens operatie Market Garden 75 jaar geleden zijn 48 geallieerde militairen omgekomen op de plek van de nieuwe stadsbrug, om die reden de Oversteek genoemd. Er staan 48 paren lichtmasten op de brug die rond zonsondergang na elkaar aan springen. Iedere avond, als het eerste paar lichtmasten wordt ontstoken, loopt een veteraan de Sunset March mee in het tempo waarin de lichten aangaan. 5 Jaar na de start, 75 jaar na de bevrijding, heeft dit initiatief van enkele Overbetuwse veteranen Nijmegen op een hele bijzondere manier in de kijker gezet. 

Pitchprijs naar Ludo Jacobs

Ook vond voor de vijfde keer de Nijmeegse Ondernemerspitch plaats. Drie innovatieve en nog vrij onbekende lokale bedrijven presenteerden hun bedrijfsvisie met een vraag of idee met als doel om de aanwezige ondernemers en investeerders te enthousiasmeren om hun bedrijf, product of dienst verder te helpen. Zij vertelden vooral ook waar zij nationaal of internationaal succesvol mee zijn. Ludo Jacobs van Studentvoorstudent wist de prijs in de wacht te slepen. De twee andere genomineerden waren Pim Keurlings en Thomas Mancini van artsportaal.nl en Adjmal Sarwary van Mindtrace.

Jury Ondernemer van het Jaar

De onafhankelijke jury van de Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar bestond uit Monique Esselbrugge, wethouder Economie en Financiën gemeente Nijmegen, Ton van de Klok als Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2018, Jack van Poll van Isatis Groep, Anja Hagenaars van ROC Nijmegen, Gisela Albers van de Hogeschool Arnhem Nijmegen en Nellie van der Moolen, juryvoorzitter en bestuurslid Nijmeegs Ondernemerscafé.

Medewerking en ondersteuning

De medewerking en ondersteuning van partners en sponsoren hebben het mogelijk gemaakt ook dit jaar de Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar en de Nijmeegse Ondernemerspitch 2019 te organiseren. De dank van de organisatie gaat uit naar de hoofdsponsoren Rabobank Rijk van Nijmegen & Gemeente Nijmegen en sponsoren: Driestroom, Reclamebureau Vormgave, Multibeeld mediaproducties, Nijmegen business, De Vereeniging,  ANAC & Dirkzwager. 

De Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar, de Trainanus Award en de Nijmeegse Ondernemerspitch is een breed Nijmeegs netwerkevenement dat mede mogelijk is gemaakt door Gastheer van de avond het Nijmeegs Ondernemerscafé. 

Dit bericht delen:

Advertenties