Man die zich aan tbs onttrok door Frankrijk overgeleverd

Van onze redactie
15 november 2019
De Franse autoriteiten hebben vanmiddag de 40-jarige Van Z., die zich op 4 oktober jl. in Nijmegen onttrok aan zijn tbs-maatregel, overgeleverd aan Nederland. Betrokkene is direct na aankomst op luchthaven Schiphol overgebracht naar de Penitentiaire Inrichting Schiphol.
De man zat in de Pompekliniek in Nijmegen wegens grooming, het in bezit hebben van kinderporno en het plegen van ontuchtige handelingen met minderjarigen. Op 4 oktober fietste hij tijdens begeleid verlof weg van zijn begeleider. Hij had zijn fietstas volgestopt met spullen en had van tevoren geld gepind.

Het Landelijk Parket bracht een opsporingsbericht naar buiten om het grote publiek te vragen uit te kijken naar de man. Van Z. zocht tijdens zijn vlucht regelmatig contact met Omroep Gelderland om, in zijn optiek, misstanden in de Pompekliniek aan de kaak te stellen. Zo zou er volgens hem veel te weinig therapie en begeleiding zijn.

Toen er aanwijzingen waren dat de man zich in Frankrijk bevond, heeft het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL) de Franse collega’s van FAST ingeschakeld. Op 9 oktober werd de Nederlander in Parijs aangehouden. Vanmiddag werd hij direct na zijn aankomst op Schiphol overgebracht naar de Penitentiaire Inrichting Schiphol.


Dit bericht delen:

Advertenties