Ga jij dit jaar een boot kopen?

Van onze redactie
15 november 2019
Een boot kopen is de droom van veel Nederlanders. Heerlijk het water op en genieten van het buiten zijn, is vaak een belangrijk argument. Sommige mensen kopen een boot om er mooie tochten mee te maken, anderen om ergens lekker te gaan vissen of van de zon genieten. Wat de reden ook is om een boot te willen kopen, een belangrijk punt is natuurlijk wel: hoe ga je de boot betalen? Als je eigen geld hebt, is die vraag snel beantwoord. Als dat niet het geval is dan zal je op zoek moeten gaan naar een goede manier om jouw boot te financieren.

Als je een boot wil kopen en je hebt geen eigen financiële middelen dan kun je een lening overwegen. Geld lenen voor de aanschaf van een boot is een zeer legitieme reden om een lening aan te vragen. Voordat je een lening aanvraagt is het aan te raden om leningen te vergelijken. Dit kun je heel gemakkelijk online doen. Let daarbij ook op de bijkomende kosten en staar je niet alleen blind op de laagste rente. Ook is het belangrijk dat je weet in hoeveel termijnen de lening moet worden terugbetaald en hoe hoog je maandlasten worden. Pas als je een lening hebt gevonden die bij je past doe je een aanvraag voor financiering en zet je je handtekening onder een leenovereenkomst.

Een boot financieren tegen de beste voorwaarden

Wil je een boot financieren met een lening, houd er dan rekening mee dat de bank of de financieringsmaatschappij de aanvraag zal toetsen aan de hand van de gegevens over inkomen en eventuele overige schulden. Hiervoor wordt in de meeste gevallen informatie opgevraagd bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel. Als er te veel andere schulden zijn, is de kans groot dat de aanvraag wordt afgewezen. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat schulden niet meer afgelost kunnen worden en daardoor financiële problemen ontstaan.

Zorg dat je niet te veel betaalt voor de lening voor je boot

Waar je de lening voor je boot ook afsluit, zorg ervoor dat je niet te veel betaalt. Dat doe je door de beste deal te kiezen. Maar je voorkomt ook extra kosten door je aflossingen tijdig over te maken. Als je dat niet doet worden er namelijk extra kosten in rekening gebracht en betaal je dus meer dan nodig is voor je lening.


Dit bericht delen:

Advertenties