Human Library Nijmegen: In gesprek met je vooroordeel

Van onze redactie
15 november 2019
Het Europe Direct Informatiecentrum en de Bibliotheek Gelderland Zuid organiseren op zaterdag 23 november 2019 de 3e editie van de Human Library Nijmegen. Op deze dag zijn in Bibliotheek De Mariënburg 'Levende Boeken' , mensen met een bijzonder levensverhaal , gratis te lenen. In één-op-één gesprekken kunnen bezoekers met het Levende Boek praten over de vooroordelen en het onbegrip waarmee het Levende Boek te maken heeft of heeft gehad.
Een boek kun je niet aan zijn kaft beoordelen, een mens niet op basis van zijn buitenkant. Tijdens de Human Library Nijmegen stappen bezoekers in de belevingswereld van een Levend Boek. Op een heel simpele manier: door onbevangen met het Levende Boek in gesprek te gaan. Het geeft de mogelijkheid om met mensen te spreken die men in het dagelijks leven misschien niet zo snel zou tegenkomen. Zoals iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel, een kind van een NSB’er, een ex-verslaafde, politieagent, een persoon die genderloos door het leven gaat, een vrouw met autisme en iemand met Parkinson.

Meer begrip voor elkaar

De eerdere edities van de Human Library in Nijmegen waren een groot succes. ‘Je krijgt nieuwe inzichten waardoor je mensen beter begrijpt’ en: ‘Ik heb open en eerlijke gesprekken gevoerd. Ontroerend ook, van mens tot mens, van hart tot hart’, aldus eerdere bezoekers.

Deense oorsprong

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong met als doel mensen met elkaar in contact te brengen en zo vooroordelen tegen te gaan, begrip te kweken en mensen aan het denken te zetten over henzelf en de wereld om hen heen.

Informatie

De Levende Boeken zijn te bezoeken op zaterdag 23 november in Bibliotheek de Mariënburg aan de Mariënburg 29 van 13.00 tot 16.30 uur.


Dit bericht delen:

Advertenties