Koninklijke onderscheiding voor Nijmeegse ex-Prins Ton Janssen

Frank van Raaij
12 november 2019
Ton Janssen van carnavalsvereniging 't Swerte Schaop ontving gisterenavond tijdens de onderlinge avond van zijn vereniging in De Waagh, een Koninklijke onderscheiding voor zijn langdurige verdienste voor de samenleving en in het bijzonder het Nijmeegse Carnaval. Janssen werd benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.
De 69-jarige Ton Janssen is al 44 jaar senator van ’t Swerte Schaop en was in het seizoen 2005-2006 Stadsprins van Knotsenburg. Binnen Knotsenburg is Janssen vooral bekend als zanger en verpersoonlijking van het Knotsenburgse lied. Hij schreef en componeerde vele succesvolle carnavalsliedjes en kreeg daarvoor vorig jaar uit handen van ex-Prins Lars I de Oeuvre-Award van Rondje Knotsenburg. Ook als buutreedner (Tonpraten) verwierf hij bekendheid en werd hij alom gewaardeerd.

Uiteraard was ook de kersverse Prins van Knotsenburg Mark I met zijn voltallige kabinet aanwezig, evenals het kabinet van Jeugdprins Sem I. Voor Ton Janssen kon het nieuwe carnavalsseizoen in Knotsenburg op de 11e van de 11e niet mooier beginnen. 


Dit bericht delen:

Advertenties