Carnaval in Knotsenburg officieel geopend

Frank van Raaij
11 november 2019
Vanochtend om exact 11 minuten over 11 werd op de Grote Markt bij het beeld van Mariken van Nimwegen het carnaval in Knotsenburg officieel geopend.
De kersverse Prins van Knotsenburg, Mark (Buck) den Eerste, beklom de sokkel met het beeld van Mariken en tooide haar met een blauw versierde hoed, geheel in de kleuren van de organiserende en oudste carnavalsvereniging van Nijmegen, De Blauwe Schuit. Na een korte polonaise over de Grote Markt verplaatste het gezelschap zich richting café Daen om daar het openingsfeestje nog even voort te zetten.  

Traditie

Traditioneel begint het nieuwe carnavalsseizoen op de 11e van de 11e maar in Nijmegen was daar tot enkele jaren geleden weinig van te merken. Carnavalsvereniging de Blauwe Schuit nam in 2017 samen met de Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen het initiatief om deze traditie ook in Nijmegen nieuw leven in te blazen. Aanvankelijk nog vrij kleinschalig, maar de belangstelling onder de Nijmeegse carnavalisten groeit gestaag. Ondanks de snijdende kou gaven veel verenigingen vanochtend acte de présence en zat de stemming er goed in.

Bekijk het hele fotoverslag op onze Facebookpagina.

 


Dit bericht delen:

Advertenties