Fietstocht Nijmegen draagt bij aan behoud Stevenskerk

Van onze redactie
16 maart 2014
Op 11 mei 2014 vindt de eerste editie van Fietstocht Nijmegen plaats: een tocht voor fietsers en e-bikers waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. Deelnemers aan de fietstocht dragen op actieve wijze bij aan het behoud van de Stevenskerk.
Fietstocht Nijmegen is een tocht van 45 kilometer langs een prachtige route, afgesloten met een fietsmarkt in park Brakkenstein. De eerste stempelpost is op de Grote Markt. Tijdens deze stop staan vrijwilligers klaar om deelnemers rond te leiden in de Stevenskerk. Twee euro van het inschrijfgeld komt ten goede aan de restauratie van St Ontcommer, de heilige die is afgebeeld op een fresco in de Stevenskerk. Fresco’s, ofwel muurschilderingen, vervagen met het verstrijken van de tijd door klimatologische omstandigheden.
 
Stichting OX toetst met Fietstocht Nijmegen het animo voor een herleving van de Fietsvierdaagse. Vanwege de komst van de e-bike is een grotere groep in staat om hieraan deel te nemen. Bij minimaal 700 inschrijvingen gaat organisator Stichting OX met de gemeente om de tafel om de Fietsvierdaagse weer op de agenda te krijgen. Stichting OX organiseert ook de Ronde van Nijmegen, de grootste wielertoertocht van de regio.
 
Aanmelden
-Voorkeur via de website: www.fietstocht-nijmegen.nl.
-Met een flyer, verkrijgbaar bij de Stevenskerk en de meeste fietsenwinkels in Nijmegen.
 
Kosten
-Bij aanmelding tot 15 april: € 8,-
-Bij aanmelding na 15 april: € 10,-
-Maximaal 1000 deelnemers

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen