Duurzaam Sinterklaas vieren met Recycle Sint

Beata Bezulska
18 november 2019
Op dinsdag 26 november wordt op Basisschool De Muze de Recycle Sint-speelgoedruilmarkt gehouden. Vorig jaar verliep deze zeer succesvol en de organisatoren hopen dat het dit jaar nog veel drukker wordt.

Het is tijd om na te denken over cadeaus en dat gaat niet bij iedereen zonder stress. December is voor de meeste mensen een kostbare feestmaand. Recycle Sint is een gezellig initiatief, slim en goed voor de portemonnee. In elk huis is overbodig speelgoed dat een heel mooi tweede leven zou kunnen hebben bij andere kinderen. Waarom dan nog nieuw speelgoed kopen? Het is slimmer en goedkoper om te ruilen en daarmee ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.

Duurzaamheid is ook leuk

Lotte van Erp, Marinel Slot en Dolly van Kronenburg zijn de organisatoren van de Nijmeegse Recycle Sint speelgoedruilmarkt. Dolly van Kronenburg wil verduurzamen en heeft het initiatief genomen een speelgoedruilmarkt te organiseren in Nijmegen. Daarnaast is ze extra blij dat de speelgoedstapel in eigen huis op de schop gaat en gereduceerd wordt tot datgene waar de kinderen echt mee spelen. Het overbodige speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen. Haar eigen dochter is blij met het ingebrachte speelgoed van anderen. Zo is de cirkel rond, zonder nieuwe aankopen te hoeven doen.

Ruilen is het nieuwe kopen

Elif Algu, oprichter van Recycle Sint en eigenaar van het Brand Social Impact Bureau vertelt: 'Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: ruilen is het nieuwe kopen.’

Hoe werkt het?

Recycle Sint vindt plaats op dinsdag 26 november op Basisschool de Muze, Limoslaan 25. Speelgoed kan op dit adres worden ingeleverd tussen 15.00 en 16.00 uur en tussen 18.30-19.15 uur. Voor elk stuk ingeleverd speelgoed krijgen de deelnemers een waardebon. Met deze waardebon is het mogelijk een ander stuk speelgoed uit te kiezen. Het uitzoeken van het ‘oude nieuwe’ speelgoed begint om 19.30 uur.

Recycle Sint doneert het overgebleven speelgoed aan een goed doel. Op de Facebookpagina van de Recycle Sint Nijmegen is meer te lezen over de ruilmarkt.

 

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties