[Winactie] Film JUDY vanaf 14 november te zien in LUX

Van onze redactie
10 november 2019
Renée Zellweger (Bridget Jones's Diary, Chicago) speelt de legendarische Judy Garland in de gelijknamige speelfilm Judy. Vanaf 14 november draait Judy in LUX. Op 24 november organiseert LUX een special met filmontbijt, waarbij Judy en The Wizard of Oz vertoond wordt.

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven.

Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken. Ondersteund door de bekende liedjes, waaronder ‘Somewhere over the Rainbow’, vertolkt Renée Zellweger op indrukwekkende wijze de rol van deze grootheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd.

Actrice van het Jaar

Judy werd geregisseerd door Rupert Goold (True Story, The Hollow Crown) en gebaseerd op het toneelstuk End of the Rainbow van dramaturg Peter Quilter. Voor haar prestaties in de film won Zellweger de prijs voor Actrice van het Jaar bij de Hollywood Film Awards.

De film focust zich voornamelijk op het laatste deel van Judy’s leven. Dat is misschien het meest tragische deel van haar leven, maar juist daarom ook het deel dat het best laat zien hoe sterk ze was. In de woorden van Renée Zellweger: ‘Dat ze deze obstakels wist te overkomen om te kunnen blijven optreden voor haar publiek, is juist wat haar zo legendarisch maakte.’

Judy draait vanaf 14 november in LUX. Kijk voor de exacte data en tijden op de website van LUX.

Winactie

Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen worden 3x  2 vrijkaarten verloot. Hoe doe je mee? Tag bij het bericht degene met wie je de film wil gaan zien of de mensen aan wie je de kaartjes gunt. De winnaar wordt zondag 17 november om 19.00 uur bekendgemaakt bij het bericht op Facebook.


Dit bericht delen:

Advertenties