Basta’s Buurtwandeling door benedenstad

Van onze redactie Dinsdag 05 November 2019

Basta is een ideële kringloopwinkel in de Begijnenstraat. De opbrengsten van de goederenverkoop wordt geschonken aan goede doelen in binnen- en buitenland zoals de Stichting Straatmensen, Rainbow en diverse kleinschalige projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg in Afrika en Zuid-Amerika.

Milieu en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij Basta. Naast kringloopwinkel is Basta ook een plek voor culturele activiteiten. Een nieuw initiatief is de Basta’s Buurtwandeling. Deze is bedoeld om het contact met de buurt te versterken, om de naam van Basta bekender te maken en om de opbrengst van deze wandeling te schenken aan één van haar goede doelen.

De buurtwandeling is opgezet door stadshistoricus René van Hoften en bestaat uit ‘een blokje om Begijnenstraat’. Dat wil zeggen wandelen door de Begijnenstraat, Lange Brouwerstraat, Oude Koningstraat, Papengas, Lange Hezelstraat en weer terug in de Begijnenstraat. Met daarbij verhalen over bewoners en bedrijven die daar ooit hebben gewoond of gezeten. Zoals het weeshuis, bierbrouwerijen, de gereformeerde kerk en het Glashuis.

Informatie

De wandeling start op 20 november om 14.00 uur bij Basta, Begijnenstraat 34. De wandeling duurt een uur, deelnemers betalen een vrijwillige bijdrage. Na afloop is er gratis koffie en thee.

Meer informatie is te vinden op de website van Basta of volg de activiteiten via de Facebookpagina van Basta.

 

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.