Schuumkoppe wint 55e Kiek ze Kieke Songfestival

Frank van Raaij
3 november 2019
Met het zelf gecomponeerde nummer 'Zo piese de geutjes as het regent', wonnen de Schuumkoppe gisterenavond het 55e Kiek ze Kieke Songfestival. Het door carnavalsvereniging Kiek ze Kieke georganiseerde liedjesfestival geldt al jaren als de officieuze opening van het Knotsenburgse carnavalsseizoen. Geheel in lijn met het motto van het nieuwe carnavalsseizoen 'In Knotsenburg is het altijd bal', was het thema van de avond toepasselijker dan ooit: 'Kiek ze Kieke opent het bal'.
Deelnemers konden inschrijven met een zelf gecomponeerd nummer of kiezen voor de categorie ‘lekker bekend’. Van de in totaal 11 deelnemers kozen maar liefst 8 deelnemers voor een geheel eigen compositie, 3 deelnemers kozen voor een bekend nummer met een eigen carnavalistische tekst. 

Zo piese de geutjes as het regent

De Schuumkoppe timmeren al jaren succesvol aan de weg in Knotsenburg en wisten ook al meerdere keren de winst op hun naam te schrijven. Tekstschrijvers Theo Koppers en Stephan Verstralen lieten zich voor hun lied inspireren door een oude zegswijze ‘dat komt ervan’, in het Nijmeegse vertaald als ‘zo piese de geutjes as het regent’. Na een spannende nek-aan-nek race met ‘Het Feestcafé’ , de winnaar van de publieksprijs, wisten de Schuumkoppe de winst op hun naam te schrijven en mochten ze uit handen van Prins Lars d'n Eerste de wisselbeker in ontvangst nemen. 

Lekker bekend

In de categorie ‘lekker bekend’ ging de winst voor de 2e keer op rij naar De Gùrdelfamilie. Deze groep staat al jaren garant voor spetterende optredens en het was dan ook geen verrassing dat zij met het door Ellis van Gent geschreven nummer ‘Knotsenburg wat een feest’, wederom met de winst in deze categorie aan de haal gingen. 

Jeugd

Onder de deelnemers ook het Jeugdkabinetten Convent, bestaande uit ex-jeugdprinsen en ex-pages. Deze jonge carnavalisten deden voor het eerst mee en wisten met hun aanstekelijk enthousiasme met het nummer ‘maak de C’, geschreven door Harold Smeeman, de zaal volledig voor zich te winnen. Het Jeugdkabinetten Convent is een initiatief van de Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen (SOCN); een bewuste investering in de toekomst. ‘De jeugd heeft de toekomst en zonder jeugd geen toekomst voor het Openbaar Carnaval in Nijmegen’, aldus voorzitter Wilfred Jansen van de SOCN. 

Afterparty

De liedjes werden afgewisseld met ludieke acts met een hoog Knotsenburgs gehalte. Na de spannende ontknoping volgde de afterparty, een feestje zoals een feestje hoort te zijn. Want feestje vieren dat kunnen ze bij Kiek ze Kieke, zeker met DJ Richy aan de knoppen!

Neem een kijkje op onze Facebookpagina voor het hele fotoverslag.

Dit bericht delen:

Advertenties