Stichting Straatmensen ontvangt Compassiepluim

Van onze redactie Hans de Groot Zondag 03 November 2019
Gisteren werd de eerste Compassiedag in Nijmegen gevierd. De dag begon met een voorstelling op het Valkhof. Daarna werd het feest voortgezet op het Mariënburgplein en in de bibliotheek. Het hoogtepunt was de uitreiking van de jaarlijkse Compassiepluim door burgemeester Bruls aan de medewerkers van Stichting Straatmensen.

Bij het initiatief van Nijmegen, stad van Compassie zijn 80 organisaties betrokken die in Nijmegen actief zijn. Al deze organisaties proberen hun werk af te stemmen op het kompas van compassie. Een universele koers die culturele en religieuze scheidslijnen overbrugt, met verbinding en menselijkheid als doel.

Gratis middagprogramma

De opening van het programma lag in handen van Nijmeegs bekendste auteur: Thomas Verbogt. Na aankomst van de stoet op de Mariënburg volgde in de bibliotheek een gratis middagprogramma. Improvisatietheater Mind Mix gaf een prikkelende voorstelling over compassie en er was ruimte voor een gedachtewisseling tussen publiek en plaatselijke politici over compassie.

Buiten op het Mariënburgplein stonden informatiekraampjes en zeepkisten van waaruit de deelnemende organisaties hun compassieboodschap de wereld in konden brengen. Burgemeester Bruls reikte de jaarlijkse Compassiepluim uit aan medewerkers van Stichting Straatmensen. De middag werd afgesloten door Carmina Ludens met het gratis compassieconcert `Hart dat luistert’.


Bekijk op de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen het fotoverslag.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.