Spannende strijd verwacht bij NN Zevenheuvelenloop

Van onze redactie Zaterdag 02 November 2019

De NN Zevenheuvelenloop rekent dit jaar op een spannende strijd om de overwinning. Een elftal internationale topatleten gaat strijden om de winst. Gevestigde namen als Edwin Kiptoo, Mule Wasihun en Stephen Kissa maken een goede kans, maar ook nieuwkomers als Shadrack Koech en Victor Kiplangat azen op de overwinning. Mohamed Ali, Bart van Nunen en Benjamin de Haan zijn de snelste Nederlanders op de startlijst. Naast Susan Krumins komt ook nationale toploopster Maureen Koster aan de start van de vrouwenwedstrijd.

Op de startlijst staan twee mannen die de halve marathon al in minder dan een uur wisten af te leggen: Kenianen Edwin Kiptoo en Ethiopiër Mule Wasihun. Wasihun is ook een sterke marathonloper. Eerder dit jaar werd hij derde bij de Londen Marathon. In 2015 werd de 26-jarige atleet tweede bij de NN Zevenheuvelenloop. Edwin Kiptoo heeft de snelste 15 kilometer-tijd van 41.31 achter zijn naam staan.

NN Running Team

Het NN Running Team komt met vier man sterk aan de start. Naast Wasihun, komen Moses Koech, Stephen Kissa en Victor Kiplangat naar Nijmegen om hun team te vertegenwoordigen. De Keniaan Moses Koech kwam met 1.00.11 op de halve marathon al dicht bij de grens van één uur. De 19-jarige Kiplangat liep in september 1.00.16 op de halve marathon. Stephen Kissa is de vaste trainingspartner van Joshua Cheptegei en deed als eens aan de Nijmeegse najaarsklassieker mee als haas.

Een van de hazen die Eliud Kipchoge begin oktober op weg hielp naar zijn historische marathon in minder dan twee uur, Shadrack Koech, maakt ook deel uit van het sterke startveld van de NN Zevenheuvelenloop.

Nederlandse top

Ook bij de Nederlandse mannen staan sterke lopers aan de start: Mohamed Ali, Bart van Nunen, Benjamin de Haan, Frank Futselaar en Ronald Schroër maken allen kans op de titel van beste Nederlander. Mohamed Ali is goed en vorm en finishte in september als eerste Nederlander bij de Dam tot Damloop. Ali kwam in Zaandam op 43.46 min door na 15 kilometer. Het Nederlands record staat met 43.25 op naam van Abdi Nageeye. De Amerikaans-Nederlandse Benjamin de Haan staat voor het eerst aan de start van een grote Nederlandse wegwedstrijd.

 

Inschrijven voor de NN Zevenheuvelenloop kan nog tot en met woensdag 6 november via de website. De startbewijzen voor de Zevenheuvelennacht zijn uitverkocht.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.