2e editie City Trail Nijmegen vanaf Grote Markt

Van onze redactie
1 november 2019
De City Trail Nijmegen viert haar 2e editie op zondag 3 november met start/finish op de Grote Markt. De City Trail is een populair hardloopconcept: rennend kriskras door de stad, met passages door markante gebouwen, mooie parken en allerlei verborgen schatten van de stad. Deelnemers hebben de keuze uit een avontuurlijke stadsroute van circa 6, 7.5 of 10 kilometer, waarbij er alle hardlopers een echte belevingstocht door het centrum maken langs maar liefst 25 verschillende hotspots.
Voor de 2e editie is de organisatie op zoek gegaan naar allerlei fraaie passages, waardoor de route weer totaal vernieuwd is. Zo zijn er bij deze editie indoorpassages in het Stadhuis van Nijmegen, Theaterplaats Roest, buurtcentrum ’t Oude Weeshuis, LUX Nijmegen, Café van Buren en in het voormalige postkantoor aan de Van Schevichavenstraatwaar waar Run2Day Nijmegen en Albert Heijn in zijn gevestigd.

Geen wedstrijdelement

De start van de City Trail is tussen 10.00 uur en 10.30 uur op de Grote Markt. Er kan worden gekozen voor een afstand van circa 6, 7.5 en 10 kilometer, waarbij de kortere afstanden niet alle locaties passeert. Voor de deelnemers aan de 10 en 7,5 kilometer is er tijdens de route een keuzemoment, waardoor deelnemers tijdens de run nog kan keuze hebben in de te lopen afstand. Er is geen wedstrijdelement, de insteek is dat deelnemers Nijmegen op een unieke manier ontdekken en vooral veel plezier beleven bij deze ontdekkingsreis door de stad.

Informatie

Via de website van 024sport is het mogelijk om aan te melden tot en met uiterlijk zaterdag 2 november. De kosten bedragen € 20,- inclusief een welverdiende warme kom soep na afloop. Op de dag zelf is er beperkte na-inschrijving mogelijk. De City Trail Nijmegen maakt samen met The Night Run Festival, Eiland Run en Bruggenloop deel uit van de hardloopserie 024 Running Series.

Meer informatie over de City Trail Nijmegen en de 024 Running Series via de website van 024sport

Dit bericht delen:

Advertenties