Sinterklaas zet weer voet aan wal op vertrouwde locatie Waalkade

Frank van Raaij
6 november 2019
Nu de herinrichting van de Waalkade nagenoeg is voltooid, kan de intocht van Sinterklaas op zaterdag 16 november weer als vanouds plaatsvinden op het evenemententerrein ter hoogte van het casino. Vorig jaar moest Sinterklaas vanwege de werkzaamheden noodgedwongen uitwijken naar een andere locatie, dit jaar zal Sinterklaas om exact 13.00 uur aanmeren bij de steiger van de Pannenkoekenboot, waarna hij samen met zijn 150 pieten voet aan wal zal zetten aan de nieuwe Waalkade.
Voorzitter Wouter Fremery van de Stichting Intocht Sint Nicolaas Nijmegen (SISNN) is in zijn nopjes met de vernieuwde locatie aan de Waalkade: ‘Vorig jaar moesten we uitwijken naar het gedeelte bij het Labyrint. Een mooie locatie, maar door het lage water was de boot bij het aanmeren nauwelijks zichtbaar en dan mis je toch het spannendste deel van de intocht. Het was sowieso dringen daar, de ruimte was veel kleiner maar betere alternatieven waren er niet. Blij dat we weer terug zijn op de oude locatie en wat is het daar mooi geworden, Sinterklaas zal zijn ogen uitkijken!’

Amerigo

Burgemeester Bruls zal Sinterklaas persoonlijk verwelkomen op de Waalkade en de vergunning voor het betreden van de daken uitreiken. Na het handjes schudden met de vele kinderen en een kort programma gepresenteerd door Praatjespiet, zal Sinterklaas zijn trouwe schimmel Amerigo bestijgen en start, onder muzikale begeleiding van Jeugddrumfanfare De Stefaantjes, de feestelijke optocht door de binnenstad.

Route

De route van de optocht loopt als vanouds via de Voerweg, Burchtstraat en Marikenstraat en eindigt rond 15.00 uur op de Grote Markt. Vanaf het bordes van de Waag zal Sinterklaas alle kinderen toespreken en ongetwijfeld de verlossende woorden uitspreken: ‘Alle kinderen mogen de schoen zetten!’

De exacte route door de binnenstad en verdere informatie over de intocht, staat op de website van de Stichting Intocht Sint Nicolaas Nijmegen.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties