Met een andere blik de wijken door met Nijmeegse kunstenaars

Van onze redactie
27 oktober 2019
Schilder Diederik Grootjans komt graag schilderen in de stad. Zijn bereik blijkt echter vaak beperkt tot Nijmegen-Oost en het centrum. Vanaf morgen tot en met vrijdag 1 november, gaat hij 5 wijken in en dat doet hij niet alleen: elke dag zullen enkele collega's hem vergezellen. Ook werken enthousiaste talenten uit de wijken zelf mee; dit alles met het doel om samen de wijk opnieuw te bekijken en vast te leggen.

Tekenen en schilderen vergt een intensieve en langdurige manier van kijken, kortom aandacht. Deze aandacht kan ervoor zorgen dat de omgeving op een andere manier ervaren wordt dan tevoren: ‘Hé, dat is eigenlijk best een mooie straat en ik wist niet dat dat huis daar zo'n mooi puntdak heeft.’ De tekeningen zullen na de dag op een centrale plek in de wijk geëxposeerd worden zodat ze ook daar hun werk kunnen doen: ‘Hé, waar is dat? Oh dat is hier om de hoek.’ De wijk blijkt vaak toch mooier en waardevoller dan op het eerste gezicht ervaren wordt.

Nieuwe blik op de omgeving

Stichting Kus is de initiatiefnemer van deze vijf dagen tekenen in de wijken. KUS wil met hulp van kunstvormen mensen bij elkaar brengen en ontmoetingen mogelijk maken. Een nieuwe blik op de omgeving en de mensen kan daarbij helpen, zowel voor de actieve tekenaars als voor de bewoners van de wijken die over de schouders van de tekenaars mee kunnen kijken. KUS zal verder met een interactief vredeskunstwerk aanwezig zijn. De werken worden daarna in een ontmoetingsruimte in de buurt opgehangen om ook daar gesprekken te bevorderen.

Informatie

Geïnteresseerden kunnen gratis meedoen en gebruik maken van papier en potloden en halverwege is er nog een kleine versnapering. Opgeven hiervoor kan bij Diederik Grootjans via d.grootjans@gmail.com of 06-18885898.

Locaties

De middagen beginnen om 13.00 uur en duren tot 16.00 uur. Dit zijn de verzamel- en startlocaties: 

Maandag 28 oktober Lindenholt:Wijkatelier Lindenholt

Dinsdag 29 oktober Meijhorst: Wijkcentrum Dukenburg

Woensdag 30 oktober Hatert: Wijkcentrum Hatert

Donderdag 31 oktober centrum: Bibliotheek De Mariënburg

Vrijdag 1 november Lent: De Ster

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties