De Beursvloer: uitwisseling met gesloten beurs

Van onze redactie
29 oktober 2019
Ondernemers zijn vaak op zoek hoe zij een extra steentje kunnen bijdragen aan de leefbaarheid in hun werkgebied. Dat dit niet altijd hoeft in de vorm van financiële sponsoring, laat Rijk van Nijmegen Uitdaging met de Beursvloer zien. De Beursvloer is er voor elk bedrijf en elke vereniging, stichting of burgerinitiatief in het Rijk van Nijmegen.

Rijk van Nijmegen Uitdaging biedt maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Dit gebeurt het hele jaar door via de website maar ook tijdens de Beursvloer. Daar worden kennis, menskracht en spullen aangeboden en gevraagd. Matchmakers helpen om waardevolle verbindingen te maken.

Mooie verbindingen

Een bedrijf kan bijvoorbeeld tijd vrij maken om specifieke kennis met een stichting te delen. Of juist mankracht beschikbaar stellen om een burgerinitiatief te helpen. Ook kan een vereniging blij worden gemaakt met spullen die over zijn en zo tevens een tweede leven krijgen. Samen wordt gekeken wat de vereniging, stichting of het burgerinitiatief voor het bedrijf of de lokale samenleving terug kan doen. Zo vormen zich mooie verbindingen, matches. Deze matches worden tijdens de Beursvloer in het spotlicht gezet.

Resultaat 2018

Het resultaat van 2018 had een waarde van ruim € 71.000. In slechts 90 minuten tijd 66 matches gemaakt. Huis van Compassie en Bouwdorp Duuk bijvoorbeeld werkten samen om het jaarlijkse bouwdorp te organiseren. NSG Groenewoud had een beamer over en ARN een printer. Om beide zat Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen verlegen. De match was snel gemaakt. Stichting Stampij is een jonge stichting die musicals maakt en kreeg van HR professionals van NXP een training als handvat voor verdere ontwikkeling van de organisatie.

Informatie

De Beursvloer van Rijk van Nijmegen Uitdaging vind plaats op 4 november 2019 van 17.00 tot 20.00 uur in NSG Groenewoud, Van Cranenborchstraat 7. Aanmeldingen, aanbiedingen of aanvragen kunnen nu al doorgegeven worden via de website van de Beursvloer. Hier is ook meer informatie te vinden.


Dit bericht delen:

Advertenties