Week van de Stad: praten over de toekomst van Nijmegen

Van onze redactie
24 oktober 2019
Van 11 t/m 17 november is het de Week van de Stad. De Gemeente Nijmegen vraagt Nijmegenaren om in deze week mee te denken over de toekomst van de stad en de inhoud van de Nijmeegse Omgevingsvisie.

In de Omgevingsvisie komt te staan hoe de stad zich in de komende jaren gaat ontwikkelen. Hoeveel woningen moeten er nog gebouwd worden in de toekomst en voor wie? Wat betekent de klimaataanpak voor Nijmegen? En hoe zorgen we dat we gezond en in beweging blijven? Van 11 tot en met 17 november tussen 13.00 en 17.00 uur zijn in de Mariënburgkapel allerlei toekomstschetsen te zien die antwoord geven op deze en andere vragen.

Toekomstbeeld

Bezoekers van de tentoonstelling in de Mariënburgkapel kunnen in gesprek met medewerkers van de gemeente, reageren op de plannen en ideeën inbrengen over de toekomst van hun stad. Zij kunnen zich daarbij laten inspireren door Panorama Nederland: een toekomstbeeld van de inrichting van Nederland, die ook in de kapel te bekijken is. ’s Avonds is er een programma van Stadscafés met sprekers, waaronder visionair Ruud Veltenaar, en prikkelende discussies. Ook is er een duurzame Stadsquiz met weervrouw Margot Ribberink. Het avondprogramma wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaamheidscafé en Architectuur Centrum Nijmegen.

Eerste fase Omgevingsvisie

De gepresenteerde toekomstschetsen van Nijmegen zijn het resultaat van een eerste fase in het planproces van de Omgevingsvisie. Die bestond uit: een serie Stadsgesprekken, die eind 2018 en begin 2019 zijn gevoerd met onder meer inwoners, ondernemers en instellingen, een analyse van het bestaande gemeentelijke beleid en een analyse van allerlei trends en ontwikkelingen.

De reacties en ideeën die worden opgehaald in de Week van de Stad dragen bij aan de eindversie van de Omgevingsvisie, die begin 2020 klaar is en leidend wordt voor onder meer bouwplannen en initiatieven in de stad. Het volledige programma van de Week van de Stad en meer informatie over de Omgevingsvisie is te vinden op de website van de Gemeente Nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties