Deel A73 afgesloten na dodelijk ongeval

Lars Schwachöfer Dinsdag 22 Oktober 2019

Vanmorgen heeft omstreeks half tien een ongeval plaatsgevonden op de A73. Er is een dodelijk slachtoffer gevallen.

Het ongeval gebeurde door nog onbekende reden op het viaduct over de Wijchenseweg. Er waren twee vrachtwagens, twee busjes en een auto bij betrokken. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter rukten uit naar de ongevalslocatie. Er is een dodelijk slachtoffer gevallen. Zes personen raakten gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Onder de gewonden is een gezin, van vader en moeder met 2 kinderen. Eén persoon werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. 

De snelweg is richting de A50 afgesloten voor verkeer. Verkeer op de A73 wordt bij afrit A1 Wijchen van de snelweg geleid. Verkeer vanaf de Wijchenseweg kan de snelweg via de oprit oprijden. Omdat door het ongeval een forse kijkersfile ontstond op de andere weghelft, heeft Rijkswaterstaat 1 rijbaan afgesloten om hekken te plaatsen. De politie laat weten dat de snelweg zeker tot de avondspits afgesloten blijft.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.