Nijmegen kiest nieuwe nachtburgemeester op 25 oktober

Van onze redactie
22 oktober 2019
Vrijdagavond 25 oktober wordt in Brebl de nieuwe nachtburgemeester van Nijmegen gekozen. In de race zijn Patrick aan de Kerk en Cees de Beer. Het aanwezige publiek heeft een belangrijke stem bij de verkiezing, daarnaast brengt een vakjury van nachtvertegenwoordigers hun stem uit. De verkiezingsavond wordt gevuld met speeches, een debat en muzikale optredens. Na bekendmaking van de winnende kandidaat draagt loco-nachtburgemeester Hendrik-Jan Derksen zijn ambtsketting over aan zijn opvolger.
Beide verkiezingskandidaten zijn volop campagne aan het voeren. Ik ben vaak in het nachtleven te vinden als DJ, partyorganisator en levensgenieter', vertelt kandidaat Patrick aan de Kerk. 'Als nachtburgemeester zet ik mij in voor een veilig en prettig nachtleven in Nijmegen. Een nachtleven waar men niet over elkaars grenzen heen gaat.' De andere kandidaat, Cees de Beer, is bekend als oprichter van het platform Mensen Zeggen Dingen. Als nachtburgemeester wil hij dat de nacht voor iedereen is: 'Voor de mensen die in de nacht willen feesten, voor de mensen die in de nacht willen slapen en voor hen voor wie het geen feestje is en geen dak boven hun hoofd hebben om te slapen.'

Programma verkiezingsavond

De nieuwe nachtburgemeester wordt gekozen door het publiek, een breed gezelschap aan nachtvertegenwoordigers, het bestuur van Stichting Nachtburgemeester Nijmegen en een afgevaardigde van het huidige nachtcollege. Als opwarming van de verkiezingsavond geven beide kandidaten een speech, daarna volgt een debat in interactie met het publiek. Na het uitbrengen en tellen van de stemmen wordt de nieuwe nachtburgemeester bekend gemaakt. Het programma wordt omlijst met muzikale optredens van The Mule Stompers en Miss MaryLane & Proovoo.

Nachtvertegenwoordigers

De aanwezige vertegenwoordigers uit het nachtleven zijn Hannah McDermott  van DITO! Nijmegen, oud-nachtburgemeester Angela Verkuilen, Tinus Weijkamp  van Café Van Ouds, directeur van de Vierdaagsefeesten Leo Weterings, belangenbehartiger voor daklozen Bernard Kregting en Simone Spijkerman van Cultuur op de Campus. Vanuit het huidige nachtcollege is Moniek Klabbers, van Oddstream en Het Zusje van Debbie, afgevaardigd en Jonatan Brand van Doornroosje vanuit het bestuur van de Stichting Nachtburgemeester Nijmegen.

Informatie

Verkiezingsavond Nachtburgemeester Nijmegen: 25 oktober 2019, 20.30-23,30 uur, Brebl. Tickets kosten €5 en zijn verkrijgbaar via deze link


Dit bericht delen:

Advertenties