Tassenmarkt in Stevenskerk voor Nijmeegse wensboom

Van onze redactie
22 oktober 2019
Aanstaande zondag 27 oktober organiseert de Rotaryclub Rijk van Nijmegen een tassenmarkt en -veiling in de Sint Stevenskerk. Alle opbrengsten worden gebruikt om begin 2020 een Nijmeegse wensboom op te tuigen onder het motto: doe een wens voor een ander mens.
Deze ‘echte’ wensboom zal een kleine tour maken door het Rijk van Nijmegen en wordt eventueel gecombineerd met andere acties, zoals voedsel inzamelen voor de voedselbank bij supermarkten. De locaties van de wensboom worden ruimschoots van tevoren bekend gemaakt. Iedereen mag een wens voor een ander in de boom hangen. De wensen worden vervolgens beoordeeld en als het enigszins kan, vervuld. De opbrengst van de tassenveiling komt geheel ten goede aan deze wensboom.

Programma

De tassenmarkt waar het publiek het grootste deel van de ingezamelde tassen kan kopen begint om 14.00 uur. Om 15.00 uur geeft kunsthistorica, Sigrid Ivo, voormalig directeur en dochter van de oprichter van het tassenmuseum Hendrikje een lezing over de geschiedenis van de tas in de Zuiderkapel. Rond 16.00 uur begint de veiling waarin een beperkt aantal zeer bijzondere tassen bij opbod worden verkocht. Naast de speciale items worden er tassen geveild van Nijmeegse tassenontwerpers en tassen gecreëerd door leerlingen van de Nijmeegse middelbare scholen. Hierin zijn stukjes banners verwerkt van de Stadsschouwburg en De Vereeniging.

Schenk een mooie tas aan het goede doel

Alle nog in goede staat verkerende tassen zijn van harte welkom voor de markt. Niet alleen dames- of herentassen maar ook koffers, rugzakken, schooltassen, aktetassen zijn welkom. Spullen kunnen ingeleverd worden bij de inzamelpunten, deze locaties zijn te vinden op de website.

 


Dit bericht delen:

Advertenties