Wethouder ontvangt steunbetuigingen voor natuurspeeltuin in Neerbosch-Oost

Van onze redactie
21 oktober 2019
Het buurtcomité voor een natuurspeeltuin in Neerbosch-Oost haalde meer dan 800 steunbetuigingen op en overhandigde deze vandaag aan wethouder Velthuis. Dat gebeurde tijdens een wijkmiddag, waar ook de grootste stoepkrijttekening van Neerbosch-Oost getekend werd.
Samen met stichting Sjano organiseerde het buurtcomité gratis kinderactiviteiten. Sinds juni zijn bewoners van Neerbosch-Oost in actie voor een natuurspeeltuin in het hart van de wijk, op de plaats waar de gemeente een groot parkeerterrein aan wil leggen.

Grootste stoepkrijttekening

Tijdens de wijkmiddag tekenden buurtbewoners en kinderen samen de grootste stoepkrijttekening van Neerbosch-Oost, op het grote parkeerterrein waar de actie om draait. Paula van Dijnen is een van de actieve bewoners van de buurtactie. Van Dijnen: ‘Het parkeerterrein staat vaak leeg, en de gemeente Nijmegen wil op die plek een nóg groter parkeerterrein aanleggen. Wij vinden dat onze buurt meer heeft aan een natuurspeeltuin en ontmoetterras op deze plek. Meer dan tien procent van de inwoners van Neerbosch-Oost steunt ons. De gemeente kan nu niet meer om ons heen.’

Groen hart in de wijk

In Neerbosch-Oost zijn bewoners sinds de zomer in actie voor een natuurspeeltuin in het hart van de wijk. Ze willen graag een groen hart in de wijk naast de nieuwe school, die in het voorjaar 2020 gereed zal zijn, en het wijkcentrum De Schalmei. Nu ligt daar een groot parkeerterrein dat vaak leeg staat, en de gemeente Nijmegen wil dit parkeerterrein uitbreiden. Met de actie ‘Speelplaats boven parkeerplaats!’ vragen de bewoners om een natuurspeeltuin, een speelveld en een terras op deze plek. De buurtactie krijgt steun van de stichting Sjano jeugdactiviteiten, basisschool Het Octaaf en de Wijkraad Neerbosch-Oost.


Dit bericht delen:

Advertenties