Opnames voor film Marlon Brando afgerond

Van onze redactie
19 oktober 2019
Afgelopen week vonden opnames plaats voor de nieuwe film van de Nijmeegse schrijver en regisseur Vincent Tilanus. De film werd in 7 dagen in Nijmegen opgenomen, onder andere op de middelbare school NSG Groenewoud, de oude middelbare school van de regisseur.
De korte film zal Marlon Brando gaan heten en is de nieuwste film van Vincent na zijn afstuderen van de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Hij maakte daar de derdejaars film Junkske en de afstudeerfilm Bladgoud, die beiden goed ontvangen werden door het publiek en op filmfestivals. Vincents nieuwe film Marlon Brando wordt geproduceerd door Loes Komen en Eva Verweij van het jonge filmproductiehuis Room for Film. Zij wonnen eerder met hun film Grijs is ook een Kleur een Studenten Oscar en onlangs een Gouden Kalf voor hun korte film En Route. 

Ode aan Nijmegen

De film zal een ode zijn aan de stad waarin Vincent opgroeide. Marlon Brando vertelt het verhaal van de 17-jarige Cas en Naomi, beiden openlijk gay en beste vrienden sinds jaren. Bij elkaar ervaren ze liefde en ultieme veiligheid als ‘broer en zus’ van andere ouders. Gedurende de laatste maanden van hun middelbare school lijken hun toekomstplannen hen uit elkaar te drijven. Hun relatie komt op losse schroeven te staan, en de aanhankelijke en naïeve Cas moet alleen durven te zijn.

Crowdfunding

De uit Nijmegen afkomstige Jetske Lieber en Tijn Winters zullen de hoofdrollen van Naomi en Cas in de film vertolken. De film zal worden uitgezonden op Omroep Gelderland en zal vertoond worden op meerdere filmfestivals, nationaal en internationaal. De jonge filmmakers zijn nog op zoek naar sponsoring om de film te kunnen realiseren. De getalenteerde jonge crew werkt vrijwillig mee aan de film, maar om de film te kunnen maken zijn de makers een crowdfunding gestart. Op dit moment is €3565 van het streefbedrag van €10.000 opgehaald. 

Dit bericht delen:

Advertenties