26 oktober: Nacht van de Nacht

Van onze redactie
20 oktober 2019
Op zaterdag 26 oktober vindt weer de Nacht van de Nacht plaats. In heel Nederland zijn er dan honderden Nacht-activiteiten. Bovendien wordt op veel plaatsen het licht uitgedaan. Ook in Nijmegen en omgeving is veel te doen.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. De natuur wordt erdoor ontregeld, mensen slapen slechter en het kost onnodig veel stroom. Om te laten zien hoe belangrijk en mooi duisternis is, organiseren de Natuur en Milieufederaties jaarlijks in oktober de Nacht van de Nacht.

Activiteiten in Nijmegen

Bij Restaurant Karel aan de Grote Markt gaan tijdens dit evenement alle lichten uit en is een speciaal Nacht van de Nacht-menu verkrijgbaar voor 22 euro. FotoBolwerk biedt tijdens deze Nacht van de Nacht een speciale workshop nachtfotografie aan. Fotograferen overdag is voor de meesten wel weggelegd, maar de magie die ontstaat in foto’s bij het tanende licht is voor velen een spannende ontdekkingstocht.

Duistere verhalen

De Bastei zal deze avond verduisterd zijn. Bezoekers kunnen samen met een gids door de donkere catacomben en kelders van het gebouw zwerven, met spaarzaam kaarslicht op zoek naar de verhalen van De Bastei. Onderweg komen de deelnemers in de verre uithoeken van De Bastei bijzondere verhalenvertellers tegen en illustere middeleeuwse 'doctoren'.

Er zijn bijzondere duistere verhalen te horen en een voorstelling te zien, in samenwerking met vertelkring Het Vijfde Seizoen en theatergroep MEST. De entree bedraagt € 5,00. De groepen starten op vier verschillende tijdstippen: om 20.00, 20.30, 21.00 en 21.30 uur. De ronde duurt ongeveer een uur.

Informatie

De activiteiten staan op de website van Nacht voor de Nacht. Daar staat alle informatie over tijdstip, locatie en aanmeldingen. Organisaties, bedrijven en gemeenten die willen meedoen,  kunnen zich ook aanmelden via deze website.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties