Sloop Metterswane gestart

Van onze redactie
17 oktober 2019
Wethouder Noël Vergunst verrichtte vanochtend de eerste officiële sloophandeling van Metterswane. Daarmee gaf hij het officiële startsein voor de sloop van het oude Metterswane om plaats te maken voor Het Nieuwe Metterswane: een nieuwe entree van het stationsgebied met (huur)woningen, een hotel, kantoorruimte, winkels en een parkeergarage.

Tegenover de hoofdingang van het centraal station ontwikkelt KondorWessels Projecten (KWP) Het Nieuwe Metterswane. Momenteel wordt door de gemeente Nijmegen een bestemmingsplan opgesteld dat het mogelijk maakt om hier (huur)woningen, een hotel, kantoor, winkels en een parkeergarage te realiseren. Naast Doornroosje en de Nimbustoren zal Het Nieuwe Metterswane het stationsgebied een nieuw gezicht geven, dat de eigen identiteit en levendigheid van de directe omgeving verbetert.

Planning

De sloop van Metterswane neemt enige maanden in beslag. De verwachting is dat de sloop in maart 2020 wordt afgerond. Eind dit jaar wordt door de gemeente het bestemmingsplan in procedure gebracht. Wanneer deze procedure is doorlopen, kan gestart worden met de bouw van Het Nieuwe Metterswane.


Dit bericht delen:

Advertenties