Inschrijving Architectuurprijs Nijmegen geopend

Van onze redactie
18 oktober 2019
De inschrijving voor de tweejaarlijkse Architectuurprijs is weer geopend. Wat is het mooiste, innovatiefste of duurzaamste gebouw van Nijmegen dat in de afgelopen twee jaar is opgeleverd? Opdrachtgevers, aannemers, architecten en stedenbouwers hebben vanaf vandaag tot maandag 9 december de tijd om hun project aan te melden.

Op donderdag 6 februari wordt de prijs uitgereikt tijdens een feestelijke avond in de Stadsschouwburg. Naast de Architectuurprijs en de Publieksprijs, reikt de jury ook dit jaar weer de Duurzaamheidsprijs uit.

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseert, in opdracht van de gemeente Nijmegen, voor de zevende keer de Architectuurprijs Nijmegen. Met de prijs wil het Architectuurcentrum de kwaliteit van de architectuur in Nijmegen bevorderen, goed opdrachtgeverschap stimuleren en de kwaliteit van de architectuur bij een breed publiek onder de aandacht brengen.

10 nominaties

De projecten kunnen tot 9 december worden aangemeld via de website van het ACN. Een onafhankelijke jury, bestaande uit voorzitter Mireille Jeurnink, directeur vastgoedontwikkeling bij Van Wonen, journaliste Saskia Naafs en de architecten Paul Verhoeven van Happel Cornelisse Verhoeven en Jeroen Simons van Inbo architecten, beoordeelt alle projecten en selecteert 10 genomineerden. Rond het nieuwjaar kan het publiek haar stem uitbrengen op via de website van Architectuurcentrum Nijmegen.

Eerdere winnaars

Twee jaar geleden werd de Architectuurprijs Nijmegen toegekend aan Tandheelkunde Radboud UMC, ontworpen door Inbo architecten, in opdracht van de Radboud Universiteit. Het publiek koos voor De Lentloperbrug, gebouwd in opdracht van de gemeente Nijmegen naar een ontwerp van Ney/Poulissen Architects & Engineers. Wiegerinck architecten ontving de Duurzaamheidsprijs voor de realisatie van het Van der Valk Hotel Nijmegen Lent.


Dit bericht delen:

Advertenties