Aangrijpende film Official Secrets vanaf 24 oktober te zien in LUX

Van onze redactie
20 oktober 2019
Official Secrets is de nieuwe aangrijpende film van regisseur Gavin Hood, met hoofdrollen voor onder andere Keira Knightley en Ralph Fiennes. De film vertelt het verhaal over een moedige Britse klokkenluider die haar leven en dat van haar geliefden op het spel zet om het juiste te doen; het stoppen van een onrechtmatige invasie op Irak. De film is vanaf 24 oktober te zien in LUX

Official Secrets van de Oscarwinnende regisseur Gavind Hood vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun, vertolkt door Keira Knightley. Een klokkenluider van de Britse geheime dienst die tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, vertrouwelijke NSA-documenten lekte waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld.

Met een groot eigen risico publiceerde journalist Martin Bright het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalde. Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’. Katherine weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht.

Met een sterrencast, waaronder Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel), Matt Smith (The Crown) en Rhys Ifans (Snowden), maakte regisseur Gavin Hood een aangrijpende film over een vergeten heldin die alles riskeerde om de levens van duizenden te redden.

Vanaf 24 oktober draait Official Secrets in LUX. Voor exacte data en tijden, zie de website van LUX.

 


Dit bericht delen:

Advertenties