Mooi Goffertpark kijkt terug op 5 jaar zwerfafval opruimen

Van onze redactie
16 oktober 2019
Deze maand is het 5 jaar geleden dat vrijwilligers van Mooi Goffertpark voor het eerst zwerfafval opruimden in het Goffertpark. Met 13 vrijwilligers en 11 zakken aan afval was het een succesvolle eerste actie. Vanaf die tijd wordt er elke maand opgeruimd in het Goffertpark.
De vrijwilligers sloten ook succesvol aan bij acties als NLdoet, National Geographic City Clean-Up en de World Cleanup Day met soms wel 45 vrijwilligers die kwamen helpen. Burgemeester Bruls en wethouder Renske Helmer gaven het goede voorbeeld, zij hielpen ook mee. In totaal zijn in de afgelopen jaren 972 zakken aan afval opgehaald uit het Goffertpark. De vrijwilligers hebben de hoop dat het ooit niet meer nodig is om op te ruimen omdat er simpelweg geen zwerfafval meer is.

Bijzondere vangsten

Er werd veel glas, plastic, blik en papier opgehaald. In het bijzonder: tie-wraps, plastic glazen, bbq-overblijfselen, flessen drank, condooms, hondendrollen in zakjes en flugel-flesjes. De meest bijzondere vangsten zijn een roze trapauto, een sofa, hele en halve fietsen, een paar schoenen, een paar plastic armen, een gasfles, een friteuse, een verwarming en een berg water ballonnen

Samenwerking

In de afgelopen 5 jaar is er heel fijn samengewerkt met Kinderboerderij De Goffert, waar het opruimmateriaal gestald mag worden. Na elke opruimactie zorgen de mensen van de kinderboerderij ook voor een lekkere kop koffie voor de vrijwilligers. Ook met Dar is er een goede samenwerking. Zij stellen grijpers en zakken beschikbaar en na elke opruimactie halen zij de zakken met afval op. Meer recent is de samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Nijmegen, vanuit het project ‘Aan de slag’ helpen ook vluchtelingen, vaak nog maar kort in Nederland, mee het afval op te ruimen.

Extra handen zijn welkom

Het komende jaar gaat Mooi Goffertpark elke 3e zaterdag van de maand door met zwerfafval opruimen. De vrijwilligers verzamelen zich om 11 uur bij Kinderboerderij De Goffert. Iedereen is welkom om mee te helpen, aanmelden is niet nodig. Meer infomatie is te vinden op de Facebookpagina van Mooi Goffertpark.

Dit bericht delen:

Advertenties