Spectaculaire mountainbikewedstrijd JEE-O City Downhill Nijmegen

Van onze redactie
11 oktober 2019
Zondag 20 oktober vindt het meest unieke mountainbike-event van Nederland weer plaats: de JEE-O City Downhill Nijmegen. 100 downhill-mountainbikers racen tegen de klok. Het evenement is gratis toegankelijk en vindt plaats tussen 9.30 en 17.00 uur.
De City Downhill Nijmegen werd in 2013 voor het eerst verreden en is in de erop volgende jaren uitgegroeid tot een begrip: een straatrace met veel natuurlijke en onnatturlijke hindernissen. De wedstrijd loopt vanaf het Valkhofpark, dwars dóór de Lindenberg via de Veerpoorttrappen naar de Waalkade, waar de finish voor het Holland Casino is. Downhill is de spectaculairste mountainbikediscipline. De rijders starten één voor één vanaf de startheuvel en vliegen over schansen en drops.

Superfinale

In de middag, vanaf 15.45 uur, rijden degenen met de snelste kwalificatietijden de superfinale. Onder deze deelnemers worden de Engelsman Ben Moore, wereldrijder City Downhills en Tristan Botteram, titelverdediger en worldcup downhill elite, verwacht. Ook zullen waarschijnlijk meervoudig Europees kampioen fourcross Joost Wichman, Europees kampioen XCE mountainbike Jeroen van Eck en Daniël Prijkel, meervoudig winnaar City Downhill, niet ontbreken bij de superfinale.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van City Downhill Nijmegen.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties