Roeimanifestatie in de Stevenskerk

Van onze redactie
11 oktober 2019
Op maandagavond 28 oktober staat de Nijmeegse Stevenskerk geheel in het teken van de roeisport. Tijdens de inloopmanifestatie kan iedereen roeiers alles vragen over hun favoriete sport, zelf ervaren hoe het is om te roeien, naar interviews met toproeiers luisteren en meepraten over de toekomst van de roeiverenigingen in Nijmegen en omstreken.
Er zijn weinig sporten die zo veel mogelijkheden bieden als roeien. Of je nu 10 of 90 jaar bent, gezellig wilt toerroeien of voor goud wilt gaan, topfit bent of een blessure hebt, graatmager bent of wat meer kilo's hebt, alleen of met z'n achten wilt sporten, het kan allemaal. Op maandagavond 28 oktober staat de monumentale, voor de gelegenheid feeëriek verlichte Nijmeegse Stevenskerk volledig in het teken van deze veelzijdige sport.

Informatiemarkt

Vanaf 19.30 uur kan iedereen binnen komen lopen en de informatiemarkt bezoeken. Met ondersteuning van roeimateriaal, foto's en filmpjes vertellen leden van verschillende verenigingen alles over jeugdroeien, wedstrijdroeien, toerroeien, marathonroeien, coastal rowing en alle andere varianten. Wat hebben de verenigingen RV de Waal, Phocas, De Drie Provinciën en Jason te bieden naast sportief bezig zijn? Wat zijn de mogelijkheden voor mensen met een beperking? Geen vraag blijft onbeantwoord. Roeiers aan het werk zien en zelf een stoomcursus volgen, kan ook. De roeimachines staan klaar.

Interviews en debat

In de Zuiderkapel interviewt journalist Rob Jaspers prominente roeiers. Onder zijn leiding zal bovendien een ongetwijfeld geanimeerd debat plaatsvinden over de betekenis en de toekomst van de roeiverenigingen in de regio Arnhem-Nijmegen. Iedereen die de roeisport een warm hart toedraagt of er meer over wil weten, mag deze manifestatie niet missen.

Meer informatie is te vinden op de website van RV De Waal.

 


Dit bericht delen:

Advertenties