Drie topwetenschappers in Big Ideas bij InScience

Van onze redactie
10 oktober 2019
InScience, International Science Film Festival Nijmegen is een van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm in Europa. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. Maar het festival is meer dan film alleen . In de serie Big Ideas nemen vooraanstaande wetenschappers de bezoekers mee naar de grenzen van hun vakgebied. Vanaf 17 oktober start de kaartverkoop van InScience 2019.

Han Brunner geeft een lezing over de mogelijkheden en onmogelijkheden van genetische technologie, Heino Falcke belicht het mysterie van zwarte gaten en Britt Wray behandelt de belofte en het gevaar van het tot leven brengen van uitgestorven dieren.

Han Brunner: mogelijkheden en onmogelijkheden van genetische technologie

Han Brunner is hoogleraar in menselijke en moleculaire genetica aan het Radboudumc in Nijmegen en aan het MUMC in Maastricht. Hij wordt beschouwd als een pionier op het gebied van klinische genetica, met een focus op hersen gerelateerde genetische aandoeningen. Hij identificeerde een zeldzame genetische ziekte, die gepaard gaat met veel agressie. In de pers werd het al snel ‘het agressie gen’ genoemd. Hij ontving meerdere onderscheidingen en prijzen voor zijn werk.

Heino Falcke: het mysterie van zwarte gaten

Heino Falcke is hoogleraar astrodeeltjesfysica en radioastronomie aan de Radboud Universiteit. Onder zijn leiding werd de eerste foto van een zwart gat gemaakt, de belangrijkste wetenschappelijke prestatie van deze eeuw. Hij won in 2011 de Spinozapremie.

Britt Wray: over de herrijzenis van de mammoet

Britt Wray was onderzoeker, promoveerde in de wetenschapscommunicatie, is veelvuldig te gast bij de Canadese radio en televisie en schreef The Rise of the Necrofauna: The Science, Ethics and Risks of De-Extinction, een van de favoriete boeken uit 2017 van The New Yorker.

Tickets

Het volledige programma van InScience 2019 staat vanaf 17 oktober online. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. Tickets zijn vanaf 17 oktober te koop via de website of aan de kassa van LUX. Reserveren van kaarten is niet mogelijk.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties