[Winactie] Nijmeegse Bierfeesten organiseert Bockbierdag

Rafi van den Berg
8 oktober 2019
Zondag 20 oktober vindt de NBF Bockbierdag plaats. Op deze zondagmiddag zullen ruim 25 verschillende bockbieren in het centrum van Nijmegen worden getapt in Café Samson, Café De Mug, Café de Deut, Café de Opera en Freddy's. De Nijmeegse Bierfeesten staan niet enkel in het teken van speciaal bier en een kroegentocht. Tijdens dit evenement zal ook een goed doel gesteund worden, namelijk stichting Beat Batten.

Stichting Beat Batten zet zich in voor de strijd tegen NCL, Neuronaal Ceroid Lipofuscinosis, ook wel bekend als de ziekte van Batten. NCL is een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Voor alle vormen van deze ziekte geldt dat er op dit moment geen behandeling mogelijk is en dat de ziekte fataal is. Beat Batten heeft als doel tot een therapie voor genezing of behandeling te komen van deze ziekte en draagt bij aan kennisoverdracht en scholingsactiviteiten over de ziekte van Batten.

Streetfood en andere versnaperingen

Naast bier zal het zeker niet ontbreken aan de nodige versnaperingen. Tijdens de Bockbierdag zal de Bon Frites Streetfoodtruck ook aanwezig zijn. Zij verkopen heerlijke handgesneden biologische friet, curryworst van de barbecue en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook verschillende kleine gerechten en borrelhapjes verkrijgbaar in de cafés zelf.

Strippenkaart

Net als bij de voorgaande edities van de Bockbierdag zal weer gewerkt worden met een strippenkaart. De kaart kost €17, inclusief €2 borg, en is alleen op 20 oktober verkrijgbaar in de deelnemende cafés. Met deze strippenkaart kan in elk deelnemend café een bockbier gedronken worden. Ook zonder strippenkaart kan er geproefd worden: dit kost eenmalig €2 borg voor een glas en €3,50 per bockbier.

Winactie

Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen maak je 3 maal kans op 2 strippenkaarten. Hoe doe je mee? Laat een reactie bij het bericht achter als je zelf biertjes wil gaan proeven of tag iemand aan wie je de strippenkaarten gunt. De winnaars worden dinsdag 15 oktober om 19.00 uur bekendgemaakt bij het bericht op Facebook.

Informatie

De Bockbierdag op zondag 20 oktober zal gehouden worden in het centrum van Nijmegen van 13.00 uur tot 20.00 uur. Meer informatie over het Bockbierfeest en de deelnemende cafés is te vinden op de Facebookpagina of website van de Nijmeegse Bierfeesten.


Dit bericht delen:

Advertenties