Nijmeegse Kerem finalist bij Elite Model Look Nederland 2019

Rafi van den Berg
3 oktober 2019
Wie aan Parijs denkt ziet de Eifeltoren, bij Milaan het heerlijke eten en bij New York aan de gele taxi's op Times Square. Bij de Nijmeegse Kerem is dat totaal anders. Parijs, Milaan of New York betekenen voor hem The Fashion Week, Dior, Chanel of een prachtige show van Tom Ford. Kerem Bölek, die zijn naam te danken heeft aan zijn 100% Turkse roots, is een van de 16 finalisten van de Internationale Elite Model Look Nederland 2019.

Duizenden enthousiaste modellen in spé, tussen de 14 en 28 jaar, hebben zich het afgelopen jaar tijdens één van de regionale casting-dagen aan Elite Model Look Nederland gepresenteerd. Elite Model Look dat opgericht is in 1983, is de meest prestigieuze internationale modellenzoektocht waaraan vele supermodellen hun carrière te danken hebben. Dit jaar organiseert Elite Model Look de 36e editie van deze internationale modellenwedstrijd.

Van flanerend over straat tot flaneren op de catwalk

Voor Kerem Bölek (20) is zijn deelname aan de Elite Model Look zijn eerste ervaring met de modellenwereld. Zelf noemt hij zijn deelname redelijk impulsief maar ondanks dat voelt hij zich toch comfortabel in het wereldje. Kerem schaamt zich er niet voor toe te geven dat hij het altijd wel leuk vindt als mensen naar hem kijken wanneer hij over straat loopt. ‘Ik ben meer van het flaneren en probeer dit soort eigenschappen dan maar om te draaien tot iets nuttigs zonder dat het pathologisch wordt’, aldus Kerem. ‘Ik vind het dan ook helemaal niet erg als mensen naar mij kijken.’ Volgens Kerem bouw je als model een show op die mooi is voor mensen om te zien en het product dat je draagt goed weergeeft. ‘Ik weet heel goed van mijzelf wat mijn sterke punten en mijn minpunten zijn en ben goed in staat een show te geven’, aldus Kerem.

Ambitieuze nuchterheid

Kerem die een beetje in het modellenwereldje is gerold en nooit echt de ambitie heeft gehad om model te worden, stapt zonder verwachtingen in de wedstrijd. Toch smaakt het modellenavontuur naar meer en is hij benieuwd wat het hem zal brengen in de toekomst. ‘Ik probeer niet overambitieus te zijn maar sta er nuchter in.’ Naast zijn Elite Model avontuur studeert Kerem geneeskunde aan de Radboud Universiteit en is daarnaast nog werkzaam in het anatomisch museum van het Radboud. Kerem wil dan ook zeker zijn studie afronden en zich academisch blijven ontwikkelen maar denkt erover om een tussenjaar te nemen voordat zijn coschappen beginnen en zich te focussen op het modellenwerk. Toch ziet hij zichzelf geen carrièreswitch maken en voor de rest van zijn leven fulltime modellenwerk doen.

Steun van familie en vrienden

De ouders van Kerem zijn, zoals hij verwoord, extatisch over zijn deelname aan de Elite Model Look en zijn familie in Turkije volgt zijn modellenavontuur nauwlettend via zijn Instagram. ‘Mensen uit mijn omgeving vinden het vet en gunnen het mij vooral en dat vind ik echt prachtig’, zegt Kerem. Kerem is vooral zijn moeder erg dankbaar die hem steeds op en neer rijdt van Nijmegen naar Aalsmeer en Amsterdam. ‘Omdat ik zelf nog geen rijbewijs heb en mijn moeder mij elke keer brengt, is het voor mij goed te combineren met alles wat ik daarnaast moet doen en daar ben ik mijn moeder heel dankbaar voor’, aldus Kerem

Everyday is a fashion show

Elk goed model heeft een famous walk en zo ook Kerem. ‘Ik luister vaak muziek met een stevig ritme waar ik mijn stappen op oefen en heel erg let op mijn postuur’, legt hij uit. Kerem ziet zijn leven momenteel volgens de beroemde woorden van Coco Chanel: ‘Everyday is a fashion show and the world is the runway’. Hij traint dan ook op die manier door de dag heen voor de finale maar verder is Kerem zijn doorsnee dag nog steeds gewoon hetzelfde; wakker worden, ontbijtje, universiteit, colleges volgen, sportschool, de bibliotheek in om te studeren, slapen.

Met beide benen op de grond

De bootcamps voor de show zijn inmiddels voorbij maar het proces van zijn deelname blijft aanwezig. Zo heeft Kerem sinds zijn deelname veel meer volgers op zijn Instagram of moet hij bijvoorbeeld interviews geven. Toch is Kerem zich nog niet zo bewust van zijn finaleplek. ‘Ik voel mij nog steeds mijzelf, ook al word je enorm omhooggetild en is het een hele eer dat je in de finale staat’, aldus Kerem. Kerem wil vooral niet dat zijn ego het van hem overneemt. ‘Ik probeer vooral met beide benen op de grond te blijven want anders word ik onuitstaanbaar vervelend’, zegt een lachende Kerem. Het is voor hem dan ook erg belangrijk de mensen die hem goed kennen en de kern van hem zien, dicht bij zich te houden.

Concureren met zichzelf en dromen van Tom Ford

Kerem kan geen inschatting maken over zijn winkansen en vindt zichzelf vooral zijn grootste concurrent. ‘Ik wil concurreren met mijzelf en zo goed mogelijk doen wat ik goed kan en niet mijn succes afhankelijk laten zijn van het contrast dat ik maak met mijn concurrent’, filosofeert hij. Mocht Kerem de wedstrijd winnen en voor zijn modellenwerk moeten verhuizen, zou hij het liefst in Parijs of Milaan willen wonen. Hij droomt ervan een grote show van Tom Ford te lopen tijdens de Fashion Week. Tom Ford heeft een heel goed oog voor hoe kleding een man een goede uitstraling geeft', vindt Kerem. De wat schreeuwerigere merken laat hij liever aan zich voorbijgaan als hij mocht kiezen. Toch zal hij niet weigeren als hij voor een modehuis zou worden gevraagd waar hij minder affiniteit mee heeft. ‘Ik sta open voor vele merken ondanks mijn duidelijke smaak', aldus Kerem.

De finale

Kerem zal op zaterdag 12 oktober schitteren op de catwalk van de Elite Model Look Nederland Nationale Finale Show, die plaatsvindt in de studio’s in Aalsmeer. De kandidaten strijden hierbij om de felbegeerde eerste plaats en naast een contract bij Elite Model Management Amsterdam krijgen de mannelijke en vrouwelijke winnaar een plaats in de grote Internationale Finale Show, waar talenten uit maar liefst 40 landen zich aan het wereldwijde Elite netwerk presenteren, en kans maken op een internationaal contract bij Elite World ter waarde van150.000 euro.

Toekomstplannen

Het is voor Kerem altijd al een droom geweest om in Parijs te wonen en daar een eigen kliniek te beginnen. Hij hoopt dan ook over 5 jaar klaar te zijn met zijn studie, een tussenjaartje te nemen, werken als model en in de tussentijd op zoek te gaan naar de juiste neurochirurgie artsenopleidingsplaats, zittend in zijn huisje met mooi uitzicht op Parijs. ‘Wie weet zit daar ook wel een mooie dame bij in dat toekomstbeeld, ondanks een redelijk tintje van bindingsangst’, aldus een lachende Kerem. Met zijn ambities zit het wel goed. Kerem maakt zich dan ook geen enkel zorgen voor de toekomst. Want in zijn beleving ziet die er meer dan goed uit.

De laatste updates, tips en nieuwtjes zijn te vinden op de Facebookpagina, Instagram, Twitter en YouTubekanaal van Elite Model Look Nederland. 


Dit bericht delen:

Advertenties