Gemeente Nijmegen biedt inwoners met laag inkomen voordelig busabonnement

Van onze redactie
1 oktober 2019
Vanaf januari 2020 kunnen inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm een voordelig busabonnement aanvragen via de gemeente Nijmegen. Tegen een eigen bijdrage van ‚€15,- per jaar kunnen zij een jaar onbeperkt reizen met de bus tijdens daluren. Voor 65-plussers komt Connexxion met een nieuw en vergelijkbaar abonnement voor ‚€ 49,- per jaar. Met deze nieuwe regeling is er voor iedereen in de stad met een kleine portemonnee betaalbaar openbaar vervoer.

De gemeente Nijmegen vindt het belangrijk dat het openbaar vervoer goed toegankelijk is, want het geeft extra mogelijkheden voor bijvoorbeeld werk of om sociale contacten te onderhouden. Het college van B&W besloot daarom het busabonnement beschikbaar te maken voor inwoners met een inkomen tot 130% en niet meer voor alleen 65-plussers. Ruim een kwart van de 65-plussers valt ook binnen de nieuwe regeling en kan nog steeds gebruikmaken van het abonnement.

Eigen bijdrage

Tegen een eigen bijdrage van € 15,- kunnen inwoners vanaf 18 jaar met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm een jaar lang onbeperkt reizen met de bus in de daluren. Op deze kaart staat het gebied waarbinnen zij gratis kunnen reizen.

Aanvragen

Het abonnement kan aangevraagd worden vanaf 18 november via nijmegen.nl. Aanvragen kan het hele jaar door. Voor het opladen van het busabonnement moeten inwoners beschikken over een eigen persoonlijke ov-chipkaart. Opladen kan op het centraal station. Daarnaast worden tussen 18 november en 13 december extra laadpalen geplaatst bij de stadswinkel en het steunpunt stadswinkel Dukenburg.

Zowel 65+’ers als inwonersmet een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm, die bekend zijn bij de gemeente, worden in november per brief op de hoogte gesteld van de nieuwe regeling.

 


Dit bericht delen:

Advertenties