Marikenhuis introduceert Marikencafé in Beuningen en Groesbeek

Van onze redactie Donderdag 03 Oktober 2019

Na eerdere succesvolle afleveringen in de gemeente Wijchen krijgen nu ook Beuningen en Groesbeek de primeur van een Marikencafé, een informatieve bijeenkomst voor iedereen die is geraakt door kanker. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het Nijmeegse Marikenhuis, in samenwerking met lokale zorg- en welzijnsorganisaties.

De bedoeling is dat in genoemde plaatsen 3 á 4 keer per jaar een Marikencafé zal worden georganiseerd, met telkens een specifiek thema.

Zo staat het eerste Marikencafé in Beuningen op dinsdag 8 oktober in het teken van een gezonde leefstijl bij kanker. Centraal staat daarbij het belang van bewegen en goede voeding bij kanker, zowel tijdens als na de behandeling. Het Marikencafé in Groesbeek op dinsdag 14 oktober heeft als thema ‘Kanker heb je niet alleen, kanker draag je samen’.

In het Marikencafé laten ervaringsdeskundigen, die zelf geraakt zijn door kanker, en zorg- en welzijnsprofessionals hun licht schijnen over genoemde thema’s. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Het Marikencafé Beuningen is op dinsdag 8 oktober in Theater de Molen, Molenstraat 54 in Beuningen.

De locatie voor het Groesbeekse Marikencafé op maandag 14 oktober is Gasterij ’t Groeske, Bellevue 9t in Groesbeek. Beide bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.00 uur. Na afloop bestaat de mogelijkheid om met elkaar na te praten. De toegang is gratis.

Meer informatie en de aanmeldingsformulieren zijn te vinden op de website van Het Marikenhuis.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.