Deelnemers gezocht voor Groene Vrijdag

Van onze redactie
26 september 2019
Groene Vrijdag werd vorig jaar voor het eerst gehouden als afsluiting van Nijmegen European Green Capital. Overal staken vrijwilligers, inwoners en werknemers de handen uit de mouwen om Nijmegen schoner en groener te maken. Inmiddels is het een jaarlijks terugkerend evenement en staan weer allerlei activiteiten op het programma.
Inwoners worden opgeroepen om zelf een activiteit te organiseren. Wat te denken van een workshop en rondleiding van Kleurrijk Groen in een biologische tuin of misschien wel een nieuwe actie voor Operatie Steenbreek: Stenen eruit, groen erin! Iedereen die vindt dat Nijmegen wel weer wat groener en schoner kan, mag komen helpen op Groene Vrijdag. Bijvoorbeeld oogsten bij Warmoes, of meehelpen om voedsel in te zamelen voor de voedselbank. ’s Middags is er voor de deelnemers een gratis lunch in de Lindenberg. En voor alle Nijmegenaren is er een middagprogramma met sprekers, filmpjes, muziek en interactie.

‘Iedereen is nodig’

Na gedane arbeid kunnen de deelnemers genieten van een gratis lunch in de Lindenberg. Sprekers, workshops, filmpjes, muziek en interactie vormen de ingrediënten van het aansluitende middagprogramma dat voor iedereen toegankelijk is. Zo speecht bijvoorbeeld de 16-jarige Lisa van der Geer, Nederlands jeugdkampioen speechen. ‘Mijn speech is voor jong en oud. Voor arm en rijk. Van links tot rechts. Want we zullen allemaal ons gedrag een beetje moeten veranderen. En we hebben iedereen nodig als we ook echt iets willen bereiken.’

Informatie

Op de website van Groene Vrijdag is het hele programma te vinden. Aanmelden voor het ochtendprogramma (deelname en/of eigen activiteit) kan via greencapital@nijmegen.nl.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties