Het muZIEum kleurt het najaar, maar dan in het donker

Van onze redactie
27 september 2019
De herfst wordt dit jaar tot leven gebracht in het donker. Naast een herfstvariant van de donkerbeleving 'Een dag uit het leven van…' en Expeditie ribbelroute, biedt het muZIEum in de herfstvakantie van 12 t/m 27 oktober ook een speciale herfstproeverij aan. Bezoekers proeven in het pikkedonker welk snoepgoed passend is bij het seizoen.
Hoe beleef je het najaar als je blind bent en de herfstkleuren niet kunt zien? Dat kunnen bezoekers zelf komen uitproberen in de donkerbeleving ‘Een dag uit het leven van …’. Deze beleving wordt in de herfstvakantie namelijk volledig omgetoverd tot herfstbeleving. Tijdens de buitenbeleving Expeditie ribbelroute krijgen bezoekers antwoord op de vraag hoe het is om slechtziend door het stadscentrum van Nijmegen te wandelen. Lukt het ze nog om de weg te vinden als het pad bezaaid is met natte bladeren? Alle rondleidingen worden gegeven door een gids met een visuele beperking, die onderweg zijn ervaringen deelt.

Herfstproeverij

Gedurende de herfstvakantie kunnen bezoekers hun beleving uitbreiden met een speciale herfstproeverij. Tijdens deze proeverij, onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids, krijgen zij in het donker een aantal chocoladelekkernijen voorgeschoteld. Welke invloed heeft het donker op hun smaakpapillen en wordt eten hierdoor op een andere manier beleefd?

Informatie

Het muZIEum is gevestigd in het centrum in de Ziekerstraat 6B en is tijdens de schoolvakanties van maandag t/m zondag geopend van 9.30 t/m 17.00 uur. Bekijk de website van het muZIEum voor meer informatie en reserveren.

Dit bericht delen:

Advertenties