Ouderensoos Lent krijgt nieuwe ruimte dankzij SP

Van onze redactie
26 september 2019
Gisteren vernamen de ouderen van Ouderensoos Lent van wethouder
Bert Velthuis dat zij eindelijk met hun biljarttafel kunnen verhuizen naar een nieuw onderkomen in de Open Hof. Hiermee komt er een einde aan de gebrekkige ruimte, op de eerste verdieping, waar de ouderen zich weggestopt voelden en waar ze 'met de keu tegen de muur' moesten spelen.
De ouderen maken al heel lang gebruik van De Spil in Lent, maar die locatie is steeds meer ingericht als sportlocatie. Ze schakelden SP raadslid Marij Feddema in, die samen met de ouderen de wethouder heeft uitgenodigd en heeft gevraagd om een oplossing.

De groep ouderen komen iedere week bij elkaar in de Spil om gezellig te kletsen, om een biljartje te leggen of voor een spelletje, en samen koffie te drinken en te eten. Dit werd echter in De Spil steeds minder aantrekkelijk. Nadat tweeënhalf jaar geleden eerst de kantine in De Spil verdween, werd daarna de ouderengroep naar boven verplaatst. Marij Feddema, SP gemeenteraadslid, werd door de Ouderensoos ingeschakeld.

Feddema: 'Deze ouderen moesten met hun koffiebekers op de rollator in een lift, die regelmatig haperde, naar boven. De ruimte waar het biljart in stond was zo klein, dat je met je keu tegen de muur aan kwam of zelfs los moest schroeven. Deze andere ruimte was zo onpraktisch, troosteloos en ongezellig dat steeds meer ouderen afhaakten. Dit kon echt niet langer.'

 

Inmiddels heeft wethouder Bert Velthuis met de groep afgesproken dat zij op korte termijn naar de Open Hof in Lent kunnen verhuizen. De Ouderensoos Lent heeft hierdoor weer een fijne plek om weer uit te kunnen groeien tot de levendige groep die het ooit was.


Dit bericht delen:

Advertenties