Ouderen op culturele expeditie in Heijendaal tijdens het Ommetje op rolletjes

Van onze redactie
24 september 2019
35 inwoners van de woonzorglocatie Nijevelt aan de Heyendaalseweg gaan zaterdagmiddag 5 oktober op culturele expeditie door hun wijk tijdens het Ommetje op rolletjes. Vrijwilligers nemen hen mee op een speciale wandeling, waarbij ze onderweg worden verrast met culturele optredens. Het evenement wordt georganiseerd door Club Goud, de Waalboog en de Nacht van de ommetjes.
Tijdens de Nacht van de ommetjes kunnen Nijmegenaren op een unieke manier kennismaken met hun wijk en buurtgenoten. De andere ommetjes vinden plaats in de avond, maar deze editie is speciaal afgestemd op de oudere doelgroep. Daarom begint de wandeling al om 14.00 uur. De route is bovendien speciaal uitgestippeld voor mensen die slecht ter been zijn en er zijn vrijwilligers om ouderen in een rolstoel te helpen.

De deelnemende ouderen komen niet meer regelmatig buiten, dus hen staat een bijzondere middag te wachten. Niet alleen ontdekken ze nieuwe plekken in de buurt, maar ze worden ook getrakteerd op een muziekoptreden, een acrobatiekshow, theater en een ninja-act.

Vrijwilligers gezocht

Om te helpen met rolstoelen duwen, het bieden van een ondersteunende arm of om gewoon even gezellig te kletsen worden er nog vrijwilligers gezocht. Voor vrijwilligers duurt de middag van 13.00 tot 17.00 uur, waarvan 1,5 uur bestaat uit de wandeling. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via deze link.


Dit bericht delen:

Advertenties