Zilveren Waalbrugspeld voor Mathieu Fluit

Van onze redactie
26 augustus 2020
Vanochtend ontving Mathieu Fluit (67) tijdens een bijeenkomst van Stichting Matchis uit handen van burgemeester Bruls de Zilveren Waalbrugspeld, als waardering voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van de vrienden van de Stamceldonorbank.

Al vanaf de oprichting 'Vrienden van de Stamceldonorbank' zet Mathieu Fluit zich enthousiast in voor de Nijmeegse afdeling van Matchis. Met zijn tomeloze energie brengt hij het belang van het stamceldonorschap onder de aandacht van mensen en weet hij mede-ondernemers enthousiast te maken om deel te nemen aan diverse activiteiten van de stichting Matchis.

Een van de belangrijkste acties die door de Vrienden van de Stamceldonorbank jaarlijks wordt georganiseerd, is het golftoernooi op Golfbaan Rijk van Nijmegen. Mathieu Fluit organiseert dit toernooi sinds 2009. Hij is de drijvende kracht achter dit toernooi. Het jaarlijkse golftoernooi is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder de Nijmeegse gemeenschap. Van de opbrengst heeft Matchis duizenden donoren kunnen registreren. Door corona gaat helaas het golftoernooi dit jaar niet door.

Dankzij zijn inzet is de naamsbekendheid van stichting Matchis bij ondernemers in Nijmegen en omstreken gestegen en met de inkomsten heeft Matchis vele nieuwe stamceldonoren kunnen registreren. Hij deelt en draagt de missie van Matchis uit ‘Voor iedere patiënt een donor’ zodat steeds minder mensen de boodschap krijgen ‘Het spijt ons, we hebben geen donor voor u’.


Dit bericht delen:

Advertenties