Verkeersmaatregelen historische colonne Market Garden

Van onze redactie
20 september 2019
Aanstaande zondag 22 september komt de Herdenkingsrit Operatie Market Garden 2019 naar Nijmegen. Ongeveer 450 historische voertuigen zullen de historische route van Market Garden zoveel mogelijk volgen.
De voertuigen rijden in colonne, begeleid door verkeersregelaars en politie. Dat houdt ook in dat tijdens de doorkomst een aantal wegen afgesloten zal zijn. Om de overlast voor omwonenden te beperken zullen de wegen zo kort mogelijk voor de doorkomst worden afgesloten en - zodra het laatste voertuig gepasseerd is - ook zo snel als mogelijk weer worden vrijgegeven.

De colonne komt rond 14.30 uur Nijmegen vanuit Berg en Dal binnen en zal uiteindelijk om 15.00 uur aankomen op de Vasim. De afsluitingen van wegen zijn afgestemd met hulpdiensten en openbaar vervoer. Voor de nooddiensten zijn speciale oversteekpunten gemaakt en bij calamiteiten kunnen hulpdiensten gewoon gebruik maken van de route. Busmaatschappij Breng heeft maatregelen genomen. Welke dat zijn is te lezen op de website van Breng. Voor het gewone autoverkeer is de route enige tijd volledig afgesloten. Tijdens de doorkomst van de colonne is oversteken niet mogelijk, ook niet voor voetgangers en fietsers.

Bijzondere maatregelen

Naast deze maatregelen zijn er op enkele plaatsen nog extra maatregelen getroffen. De Maartenskliniek is met een omleiding bereikbaar via Postweg/Sophiaweg. Bewoners van de wijk Hunnerberg in Nijmegen-Oost kunnen de wijk in en uit via de bewaakte oversteken op de Broerdijk en de Huygensweg, ook het verkeer van/naar justitiële inrichting de Hunnerberg kan hiervan gebruik maken. Verkeer naar Duitsland kan via de verkeersregelaars op het Traianusplein een stukje in de colonne meerijden.

Bewoners van de Benedenstad kunnen via de Nieuwe Markt de wijk in en uit. Daarvoor worden de paaltjes op de Nieuwe Markt, Steenstraat, Vleeshouwerstraat en Nonnenstraat tijdelijk voor de duur van de tocht, eruit gehaald.

De bewoners van de buurt Koningsdael kunnen via de verkeersregelaars op de Nyma de wijk uit, buiten de colonne om, naar de Weurtseweg en Energieweg.

 


Dit bericht delen:

Advertenties