VoorNijmegen.Nu viert 50e fractievergadering met stadsgesprek

Van onze redactie
19 september 2019
Op 24 september heeft VoorNijmegen.Nu zijn 50e fractievergadering in de wijk. Deze mijlpaal laat de partij niet onopgemerkt voorbijgaan en zal daarom gevierd worden met een 'stadsgesprek' waarvoor alle politieke partijen van Nijmegen zijn uitgenodigd.
CDA, Groen Links, D66, SP, Partij voor de Dieren hebben hun medewerking toegezegd. De partijen die aanwezig zijn vertegenwoordigen 27 van de 39 zetels.

Inwoners dragen onderwerpen aan

Om ook inwoners bij het stadsgesprek te betrekken vraagt VoorNijmegen.Nu via Twitter, Facebook, mail of anderszins aan inwoners om zelf onderwerpen aan te dragen. Het aandragen van onderwerpen kan tot 12.00 uur op maandag 23 september. Elke politieke partij die meedoet, krijgt een overzicht van de aangedragen onderwerpen en mag gaan ‘ranken’. De onderwerpen met de hoogste ranking worden in het eerste uur van het stadsgesprek behandeld en elke partij mag daar één minuut op reageren.

Eigen onderwerpen

In het tweede uur van het stadsgesprek mag elke politieke partij zelf een onderwerp aandragen. De partijen krijgen daar drie minuten voor en de zaal mag daar in totaal acht minuten lang vragen over stellen. Daar mogen de andere partijen ieder weer een minuut op reageren.

Informatie

Het stadsgesprek wordt op 24 september gehouden in het Atrium van Wijkcentrum Dukenburg aan de Meijhorst 7039 en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.


Dit bericht delen:

Advertenties