Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

Van onze redactie
20 september 2019
Muziek speelt een belangrijke rol in het leven. Muziek geeft troost, maakt blij en geeft de mogelijkheid even te ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid. Muziek moet voor iedereen toegankelijk zijn. De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben daarom de handen ineengeslagen en organiseren een serie concerten met weinig omgevingsprikkels onder de naam Concerten OpMaat. Het is door deze 3 partijen ontwikkeld en wordt nu voor het eerst gepresenteerd aan een breed publiek.
Het idee achter Concerten OpMaat is nieuw en uniek. Deze concerten passen binnen een nieuwe ontwikkeling in de samenleving. In het verleden werd er gesproken over integratie waarbij de persoon zich moest aanpassen aan de samenleving. De samenleving wil in principe openstaan voor iedereen. Zorginstelling De Waalboog zet in op meer verbinding en betrokkenheid tussen de instellingen, familie, kennissen en wijken. Deze concerten zijn een middel om dat doel nog beter te bereiken.

Concerten OpMaat zijn toegankelijke en publieksvriendelijke concerten voor iedereen. Zo ook voor jongeren en ouderen die minder mobiel of geïsoleerd zijn door fysieke of mentale beperkingen. De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO organiseren deze concerten vanuit de gedachte dat muziek van betekenis is voor iedereen en dat daarbij niemand is buitengesloten. Met of zonder beperkingen, met of zonder een gevulde beurs; het is voor iedereen.

Een gevarieerd aanbod

De concerten hebben een gevarieerd aanbod van singer-songwriters, pop, klassiek en wereldmuziek en hebben één ding gemeen: de kwaliteit is hoog. Bij concerten OpMaat zijn minder omgevingsprikkels, zoals: minder versterkt, zachter geluid. Het licht is rustig en er wordt geen gebruik gemaakt van licht effecten. Er zijn voldoende lichtplekken en zo mogelijk een rustplek. Zo is er een kortere duur van het concert, wordt het concert gehouden in de middag tijdens daglicht en is de toegangsprijs zo laag mogelijk.

De tickets voor deze concerten kunnen tegen een lage prijs worden aangeboden doordat de organisatoren dit vrijwillig doen en er kostendekkend wordt gewerkt. Daarnaast werken zowel de Goede Herder als de artiesten voor een lage gage, omdat ze de gedachte achter deze concerten zo sympathiek vinden. En de concerten worden mede mogelijk gemaakt door de steun van de stichting Vrienden van De Waalboog.

Pianoconcert door Yuqi Han

Het eerste concert OpMaat zal een pianoconcert zijn van Yugi Han. Dit concert vindt plaats op 29 september 2019 van 15.00 tot 16.30 uur, in de Goede Herderkerk aan de Fanfarestraat 57. Het pianoconcert door Yuqi Han (24) is met name bedoeld voor liefhebbers van toegankelijke, lichte klassieke muziek. Yugi Han is afkomstig uit China en zat al op 3-jarige leeftijd achter de piano. In de 8 jaar die ze nu in Nederland woont, studeerde zij aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht, waar zij in 2018 cum laude afstudeerde. Het uitzonderlijke talent van deze pianiste werd door de jury van de conservatoria als ‘verpletterend’ omschreven. De mentale en fysieke performance van Yugi Han is erg krachtig voor iemand van haar leeftijd en het is bijzonder om naar haar te luisteren. De 24-jarige Yuqi Han stelt speciaal voor deze middag een fijn programma samen. Nog niet alle stukken staan vast, maar er wordt in ieder geval muziek gespeeld van Chopin, Debussy en Szymanowski.

Tickets

De prijs per ticket bedraagt € 6,24 inclusief reserveringskosten. De tickets zijn verkrijgbaar via de website Ik ben aanwezig of direct aan de deur voor €7,00 per ticket.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties