Tom Disveld en Mark van Kessel winnaars Bruggenloop

Van onze redactie
19 september 2019
De goede weersomstandigheden bracht gisteravond bij vele deelnemers van de Bruggenloop Nijmegen snelle tijden op de klokken. De winst op 6,3 kilometer was voor Tom Disveld uit Amsterdam. De Europees Kampioen op de 1500m masters 35+ raasde over het parcours met een snelheid van maar liefst 19,2 km per uur. Slechts 19 minuten en 44 seconden had hij nodig voor de klassieke rondje bruggen over de 'Snelbinder' en Waalbrug. Ook bij de 10 kilometer was er een zeer snelle tijd met winnaar Mark van Kessel uit Deurne in 32 minuten en 5 seconden, wat neerkomt op een snelheid van 18,7 kilometer per uur.

Niels Aarns van team Run2Day Nijmegen en Tim van Os uit Nijmegen maakten met maar liefst 3 minuten achterstand op Tom Disveld het podium bij de 6,3 kilometer compleet. Bij de dames wist Christel Hemstede het rondje over de drie bruggen als snelste te volbrengen in een tijd van 29 minuten en zevenendertig seconden. Mendy Laureijssen (2e) en Annelies van Zwol (3e) konden ook plaatsnemen op het erepodium.

5 bruggen

De winst op de 10 kilometer, met passage over 5 bruggen, kwam toe aan Mark van Kessel uit Deurne. Nijmegenaar Mathijs Weijkamp bleef lang in de buurt, maar moest toch verstek geven. Marathonloper Maarten Vliex, van team Alles voor Heldro, wist beslag te leggen op de derde plaats. Ilse van de Wijgert uit Nijmegen was bij de dames 10 kilometer degene die met de bloemen naar huis kon gaan. Danique Ploegmakers uit Nijmegen en Sanne Vinks uit Breda maakten het podium compleet.

Skyline

Met het mooie weer werden de lopers, tegen een ondergaande zon, getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de nevengeul en de skyline van Nijmegen. Het parcours bracht de deelnemers over de verschillende Nijmeegse bruggen, het stadseiland Veur-Lent, het Hunnerpark, het Valkhofpark, de oude binnenstad en het centrum. Deelnemers konden kiezen voor een afstand van 6,3 kilometer en de 10 kilometer. Evenals afgelopen jaar bleek de 10 kilometer erg geliefd.

Voor vele atleten geldt de Bruggenloop als opstart na de zomervakantie en een goede test richting de Zevenheuvelenloop. De Bruggenloop is een wedstrijd uit de reeks van de 024 Running Series. De laatste ‘etappe’ van 2019 is de City Trail Nijmegen op zondag 3 november. De aanmeldingen voor de 2e editie van deze ‘Urban Running Experience’ is reeds gestart.

Meer informatie en alle uitslagen zijn te vinden op de website van 024sport.

Neem een kijkje op onze Facebookpagina voor het uitgebreide fotoverslag

 


Dit bericht delen:

Advertenties