Celstraf geëist voor steekpartij in café Horstacker

Van onze redactie
17 september 2019
Vandaag heeft het Openbaar Ministerie vier jaar gevangenisstraf geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel voor een steekincident op 16 december 2018 in een café in de Horstacker. De man is poging tot doodslag ten laste gelegd.

De verdachte zou vijf tot zeven keer met een mes hebben ingestoken op de borst en buik van het slachtoffer, een toen 22-jarige Nijmegenaar, en vier keer op zijn rechterarm. ‘Dit kan niet anders worden geduid dan dat zijn handelen was gericht op het doden van deze man’, aldus de officier.

Getuigen, de verdachte en het slachtoffer hebben uiteenlopend verklaard over hetgeen in het café is gebeurd. Het slachtoffer vraagt zich nog steeds af waarom hij is gestoken, volgens de officier. Hij zou vlak voor de steekpartij een woordenwisseling hebben gehad met een jongen, het slachtoffer weet niet meer waarover. Daarop zou een vechtpartij met meerdere cafébezoekers zijn ontstaan.

Noodweer niet aannemelijk

De verdachte zelf heeft zich tijdens verhoren en een eerdere zitting beroepen op noodweer en noodweerexces. Het was juist het slachtoffer dat met een mes op hèm zou zijn afgekomen. De verwonding waarmee de verdachte zich bij de huisartsenpost meldde, is eerder een snij- dan een steekwond, aldus de officier. Die kan ook zijn veroorzaakt door kapot glas. De officier vindt noodweer niet aannemelijk. ‘Op basis van het dossier kan er geen discussie bestaan over wie op het slachtoffer heeft ingestoken; de verdachte die hier vandaag zit.’


Dit bericht delen:

Advertenties